У Криму Януковича обирали чиновники Держреэстру, а не громадяни

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 10.02.2010 14:43 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9220

Керівник кримського виборчого штабу кандидата в Президенти Юлії Тимошенко, народний депутат України Андрій Сенченко (фракція БЮТ) заявляє, що в Криму, Луганській та Донецькій областях в системних фальсифікаціях результатів другого туру виборів були задіяні органи ведення Державного реєстру виборців.

"Ці системні фальсифікації полягали в тому, що на дільниці від імені Держреєстру видавалися додаткові списки людей, які нібито були пропущені в основних списках, і за один-два дні до голосування надходили додаткові списки, які на 70% дублювали основні списки", - сказав Андрій Сенченко сьогодні на прес-конференції у Верховній Раді.

Таким чином, за його словами, виборці голосували двічі – як за основними, так і за додатковими списками на одній дільниці.

"Масштаби цієї фальсифікації перевищують всі фальсифікації голосування вдома. Це системна участь органів Державного реєстру в здійсненні злочину, в результаті якого намагаються оголосити пана Януковича Президентом нашої країни", - додав він.

Андрій Сенченко також вважає за доцільне передбачити в національному законодавстві відповідальність працівників органів ведення Державного реєстру виборців за участь в організації фальсифікацій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.