Фракція НУ-НС буде вирішувати що робити після оприлюднення офіційних результатів виборів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.02.2010 18:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9227

Керівник парламентської фракції Наша Україна - Народна самооборона Микола Мартиненко заявив, що рада коаліції обговорить подальші дії після оголошення підсумків президентських виборів.

Сьогодні в інтерв'ю журналістам Мартиненко повідомив, що вчора відбулося засідання політради блоку НУ-НС, учасники якого обговорювали питання "внутрішніх відносин". "Але це питання" родинне ", тому ми з вами його обговорювати не будемо", - додав політик.

Водночас він зазначив: "Ми підтвердили, що перебуваємо в коаліції і з неї не виходимо". За словами Мартиненка, блок НУ-НС очікує оголошення офіційних результатів виборів, а після цього буде скликано раду коаліції, на якій члени ради обговорять свої подальші дії. При цьому нардеп додав, що в НУ-НС також очікують можливих пропозицій від політичних партнерів.

Тим часом, лідер депутатської групи "За Україну!", що входить до складу фракції НУ-НС, сьогодні вкотре заявив, що його група не має наміру входити в коаліцію, у складі якої буде фракція Партії регіонів. "Ми не входимо в коаліцію з БЮТ, і так само ми не маємо наміру входити в коаліцію з Партією регіонів", - сказав Кириленко. За її словами, "коаліція - це річ світоглядна".

Кириленко зазначив, що група "За Україну!" має розбіжності в поглядах з фракцією Партії регіонів мінімум за трьома основними питаннями: передачі газотранспортної системи України, статусу російської мови і подальшого базування в нашій державі Чорноморського флоту Російської Федерації. "Навіть мови про будь-якому взаємодії або про коаліцію не може бути", - сказав Кириленко.

Як повідомлялося, депутат Ради від фракції БЮТ Святослав Олійник сьогодні спрогнозував, що 10-11 лютого Тимошенко зробить заяву про визнання результатів виборів президента і заявить про початок своєї опозиційної діяльності.

У Партії регіонів, тим часом, розраховують найближчим часом сформувати нову коаліцію і вже наступного тижня відправити уряд на чолі з Юлією Тимошенко у відставку. Більше того, сьогодні лідер Партії регіонів Віктор Янукович закликав Тимошенко подати у відставку і перейти в опозицію.

Перший заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов у свою чергу заявив, що ПР веде переговори про створення коаліції зі всіма фракціями Ради, крім БЮТ, а також зазначив, що кандидатура прем'єр-міністра в цих переговорах поки не обговорюється. Водночас, кажучи про коаліційні переговори, Єфремов зазначив, що "з окремими депутатами від БЮТ ведуться роботи по всіх напрямах".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.