Українців-власників ЗМІ стає ще менше

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 10.02.2010 18:42 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9228

Олександр Третьяков озвучив суму, за яку продав свою частку в медіакомпанії “Главред-медіа” та інших пов’язаних з ним медіактивів партнеру Ігорю Коломойському. Вона склала $ 4 млн.

Порівняно з 1+1, Главред-медіа коштувала Коломойському копійки

Крім того, тепер уже єдиний власник холдингу зобов'язався інвестувати в нього близько $ 12 млн для погашення боргів, в тому числі із зарплати співробітникам. Олександр Третьяков пробув власником “Главред-медіа” три роки.

Про те, що Коломойський викуповує частку Третьякова в холдингу, повідомлялося ще минулого тижня - з посиланням на анонімні джерела. Нібито між співвласниками виник конфлікт, який і став причиною скорочення фінансування компанії. Нагадаємо, фінансові проблеми в компанії поставили на межу закриття журнали “Профіль” і “Главред”, а газета “Известия в Украине” на час призупинила вихід.

Крім цих видань, до складу холдингу входять: газета “Новая”, журнали “ТелеCity” та “Телекритика”, телеканал CITI і ряд сайтів, зокрема glavred.info і telekritika.ua, яка і повідомила суму угоди. Також до холдингу близькі “Газета по-киевски” та інформагентство УНІАН.

Нагадаємо, недавня покупка Коломойським всіх акцій Central Media Enterprises в телеканалі 1+1 коштувала істотно дорожче - $ 300 млн.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.