Інтерпол чатує можновладців

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 15.09.2006 18:11 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=924

Інтерпол розшукує кадидатів у фракцію «СІЗО»: шоправда кандидати теж знають де від нього сховатися. Поки що...

За запитом департаменту кримінального розшуку МВС України депутат кримського парламенту, звинувачений в умисному вбивстві і пов’язаний з бандою « Башмаків», Рувім Аронов оголошений українським Інтерполом в міжнародний розшук. Про це повідомив керівник Національного центрального бюро Інтерполу в Україні Кирило Куліков на прес-конференції в Києві.

«За запитом департаменту кримінального розшуку МВС Аронов був оголошений в міжнародний розшук», - зазначив Куліков.

Він повідомив, що у вересні за запитом МВС України з Ізраїлю надійшла інформація, що Аронов з 1994 року є громадянином Ізраїлю. Таким чином, як пояснив Куліков, Аронов, балотуючись в депутати кримського парламенту, подав свідомо неправдиву інформацію про своє громадянство.

Відповідаючи на питання про те, як тепер повинні відреагувати депутати в парламенті, зокрема, чи повинні позбавити його депутатських повноважень, Куліков сказав: «Хай далі рішення ухвалює виборча комісія (Центрвиборчком )».

ОЗУ «Башмаки» - одне з наймогутніших злочинних формувань в Криму, яке діяло з початку 90-х років. Має свою назву за прізвищем лідера угрупування Віктора Башмакова, який був убитий на півострові 21 червня 1994 року. Ще одна потужна кримська ОЗУ «Сейлем» була розгромлена в кінці 1997 - початку 1998 років.

На рахунку ОЗУ близько 50 вбивств, 8 викрадень людей. Угрупування діяло з 1991 року і останній злочин, здійснений ними, був в 2005 році. Вбивства, за словами Євдокимова, здійснювалися в Криму, Запоріжжі, Києві, Харкові, Херсоні з використанням вогнепальної зброї і вибухівки. У затриманих членів ОЗУ вилучений арсенал зброї.

Не краші справи й у відомих vip-персон українського політикуму. У разі виїзду за межі кордону Російської Федерації екс- голови Державного управління справами України Ігоря Бакая і екс-мера Одеси Руслана Боделана, вони будуть затримані відповідними службами для вирішення питання про їх екстрадицію.

В той же час Куліков повідомив, що Бакай і Боделан поки не покидали меж РФ. «Велика Росія, але людина як би сама себе замкнула в межах Росії», - зазначив Куликов.

Раніше, навесні 2006 року Міністр внутрішніх справ Юрій Луценко заявив, що міліції відомо, де, з ким і коли живе Бакай, але доставити його в Україну поки немає можливості.

Як відомо, низка колишніх українських чиновників, звинувачених в корупційних діях, переховується від правосуддя в Росії і США. Зокрема, в Російській Федерації знаходяться екс-глава Державного управління справами Бакай, екс-глава МВС України Микола Білоконь і колишній мер Одеси Боделан. У США перебуває колишній губернатор Сумської області Володимир Щербань.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.