Google створить власну супершвидкісну мережу для доступу в Інтернет

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 11.02.2010 13:39 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9240

нтернет-компанія Google Inc планує побудувати безпрецедентну за швидкістю передачі даних оптоволоконну інтернет-мережу, виступивши серйозним конкурентом інтернет-провайдерів.

На думку аналітиків, цей проект може змусити телекомунікаційні компанії послабити їх контроль над доступом в Інтернет на території США.

Раніше Google вступала в суперечку з гігантами сектора, такими як AT&T Inc і Verizon Communications Inc: Google домагалася повної свободи для споживачів у використанні веб-програм, тоді як провайдери не хочуть втрачати контроль над мережами, будівництво яких коштувало їм мільярди доларів.

Google повідомила, що не планує створювати мережу для всієї території США, і має намір використовувати проект тільки як експериментальний майданчик, який буде надавати вхід в Інтернет за "конкурентоспроможною ціною" 50.000-500.000 користувачам.

"Швидкість нашого Інтернету - 1 гігабіт на секунду - буде більш ніж у 100 разів швидше, ніж та, до якої мають доступ більшість американців", - пишуть у блозі продакт-менеджери Google Мінні Інгерсол і Джеймс Келлі.

Нагадаємо, нещодавно Google запустила власну соціальну мережу Buzz на основі Gmail.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.