Коаліційні пристрасті. Народні самооборонці у коаліцію з регіоналами не підуть

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 11.02.2010 14:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9242

У Луценка вирішили: на часі об’єднання демократичних сил як у парламенті, так і у суспільстві. Нардепам треба, об’єднавшись, мають висунути прем’єра, не пов’язаного з Партією регіонів.

Відповідаючи на численні запитання від журналістів і політиків щодо позиції групи «Народна самооборона» після виборів Президента, Олег Новіков заявив наступне: «9 лютого відбулись збори групи «Народна самооборона» за участю її лідера Юрія Луценка. Ю.Луценко поставив депутатам групи одне-єдине питання: їх особисте ставлення до можливості входження групи «Народна самооборона» до коаліції з Партією регіонів, про яку так багато говорять останнім часом. Серед присутніх на зборах 15 народних депутатів думка була майже одностайна: «Народна самооборона» в коаліцію з Партією регіонів не піде. Лише 2 народних депутати висловились за можливість такої коаліції і 1 — утримався».

Олег Новіков зазначив, що це є відповіддю на заяву його колеги по фракції Давида Жванії про те, що нібито вже є 10 «самооборонців», які готові піти в коаліцію. «Це не так», — наголосив Новіков.

За словами нардепа, за результатами зборів було прийнято декілька рішень.

«По-перше, парламентська група «Народна самооборона», до складу якої входять депутати від політичної партії «Вперед, Україно!», партії ХДС та позапартійні народні депутати, вирішила, що необхідно зробити все заради об’єднання всіх демократичних сил у складі діючого парламенту. Для цього депутати доручили лідеру «Народної самооборони» Юрію Луценку провести відповідні консультації з представниками всіх демсил, що входять до Верховної Ради».

«По-друге, група «Народна самооборона не бачить можливим вступати в коаліцію з Партією регіонів, а також підтримувати висунення прем’єр-міністра від цієї політичної сили. І третє: з огляду на попередні результати виборів Президента України, коли волевиявлення громадян розділилось майже навпіл, група «НС» виступає за консолідацію всіх партій, що входять до складу фракції НУ-НС, і вважає, що є всі підстави для висунення кандидата в прем’єр-міністри від політичних сил, які не пов’язані з Партією регіонів», — зазначив Новіков.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.