Фракція НУ-НС жваво обговорює буття без Ющенка

Автор/джерело -  © УНІАН



Дата публiкацiї - 11.02.2010 18:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9248

Фракція НУ-НС провела збори своїх народних депутатів для обговорення ситуації, що склалася після президентських виборів, та можливості консолідації зусиль на майбутнє.

про це журналістам заявив народний депутат від НУ-НС Тарас Стецьків.

За його словами, вперше за останній час на збори фракції з’явилися 35 депутатів, крім депутатів від груп «За Україну!» та УНП.

«Обговорювалося питання про можливість консолідації фракції і відновлення її повноцінної роботи. Така спроба зараз буде здійснена, оскільки фактор ЮЩЕНКА уже зник, і є розуміння того, що фракція може бути суб’єктом політичних процесів», - сказав Стецьків.

Стецьків зазначив, що зараз невідома позиція щодо можливої консолідації груп «За Україну!» та УНП. «Можливо, вони не приєднаються до такої консолідації, але ми б дуже хотіли, щоб вони приєдналися», - сказав він.

За словами народного депутата, також обговорювалися можливі варіанти тактичної поведінки фракції та стратегічні підходи. «Це був обмін думок, жодного рішення не приймалося», - сказав він.

Стецьків наголосив, що збори продовжатьсяі завтра та у понеділок.

За словами депутата, основна частина депутатів фракції схиляється до неможливості створення коаліції з Партією регіонів, оскільки немає підстав вірити, що “регіонали” погодяться на кандидатуру прем’єр-міністра від НУ-НС.

Крім того, додав Стецьків, більшість депутатів виступає за початок створення єдиної серйозної політичної сили, яка у разі дострокових виборів до Верховної Ради змогла б пройти до парламенту.

У свою чергу, лідер депутатської групи УНП Юрій Костенко підтвердив, що його група і група «За Україну!» проводили своє окреме засідання. Він зауважив, що під час засідання обговорювалося питання щодо можливих нових коаліцій у парламенті, однак жодного конкретного рішення не було ухвалено.

Костенко відмовився говорити, чи бачить він депутатів своєї групи у новій можливій коаліції з Партією регіонів. «Жодних переговорів про коаліцію поки не ведеться. Якщо будуть переговори, то тоді і будемо говорити», - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.