Ізраїль видав своїм закордонним представникам зброю. Першими постраждали чилійські правоохоронці

Автор/джерело -  © «Аратта-Україна»



Дата публiкацiї - 15.09.2006 19:01 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=925

У Чилі п`яний ізраїльський дипломат був затриманий після бійки із співробітниками поліції.

Представник урядової організації "Бондс" в столиці країни Сантьяго був арештований місцевою поліцією по звинуваченню в бійці з поліцейськими. Крім того, як встановило слідство, дипломат загрожував вартовим порядку пістолетом, виданим йому після отримання попередження про можливість нападів на ізраїльських представників за кордоном повідомляє NEWSru.com.

Як стало відомо, колишній офіцер ЦАХАЛу зчепився з чилійськими поліцейськими на виході з паба. За твердженням місцевих властей, він витягнув пістолет і загрожував поліцейським. В результаті дипломат був арештований. В даний час ізраїльські і чилійські власті обговорюють можливість врегулювання скандалу, передає Форума.

Організація "Бондс", що діє при міністерстві фінансів, була створена в 1951 році прем'єр-міністром Ізраїлю Давидом Бен-гуріоном для продажу облігацій, що випускаються ізраїльським урядом, за кордоном, з метою збільшення валютного запасу Ізраїлю. Співробітники компанії отримують дипломатичні паспорти міністерства закордонних справ, і діють як дипломати на службі ізраїльського уряду.

Два тижні тому керівництву МІДу довелося розбиратися з дипломатичним скандалом, коли співробітник охорони в генеральному консульстві Ізраїлю в Атланті був арештований за підозрою в злочині на сексуальному грунті.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.