Під патронатом Януковича. У парламенті створюється група синхронного кнопкодавління

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 11.02.2010 22:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9250

На найближчому засіданні Верховної Ради може бути оголошено про створення нової депутатської групи на чолі з позафракційним народним депутатом Ігорем Рибаковим.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на джерело у Верховній Раді.

За його інформацією, до цієї групи увійдуть деякі позафракційні депутати, «які синхронно голосують з важливих політичних питань».

Також, за даними співрозмовника, формальними або неформальними членами групи Рибакова можуть стати Юрій Бут (НУНС) і представник БЮТ Віталій Барвиненко.

При цьому джерело не уточнило, під чиї інтереси створюється подібне об’єднання.

Рибаков очолює депутатське міжфракційне об’єднання «Контрабанді – СТОП».

За даними «proUA», одним з найімовірніших варіантів створення нової коаліції в Партії регіонів розглядають формат ПР+КПУ+Блок Литвина. Голоси, яких бракує для досягнення кількості 226 нардепів, планується добрати за рахунок позафракційних депутатів.

Від “Аратти”: ми вже писали про проблему створення коаліції під проводом Партії регіонів.

Варіант, про який мовиться, цілком відповідає формам і методам діяльності регіоналів. Але проблема в тому, що і відповідно чинній Конституції, і Регламенту, який ще не набув чинності, суб'єктами утворення коаліції можуть бути виключно парламентські фракції. Ніякі депутатські групи, тим більше, створені з позафракційних депутатів, не можуть входити ні у яку коаліцію.

Як відомо, у випадку створення коаліції з фракцій КПУ, Блоку Литвина, Партії регіонів їм не вистачає 7 мандатів до мінімальної кількості 226 народних депутатів.

Для того, щоб утворити коаліцію, небхідно щоб у фракції НУ-НС за вихід з існуючої коаліції та входження до нової проголосувало щонайменше 37 нардепів. Такої кількості прихильників Януковича немає і не очікується.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.