Тарас Чороновіл розкрив подробиці загадкової групи нардепів-кнопокодавів

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 11.02.2010 22:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9251

Позафракційний нардеп Ігор Рибаков створить депутатську групу, яка включатиме нардепів із БЮТ і НУ-НС, які голосуватимуть разом із Партією регіонів.

Про це заявив позафракційний нардеп Тарас Чорновіл.

"По суті Рибаков створив міжфракційне депутатське об'єднання, яке не буде мати жодних повноважень. Головне, що це об'єднання не зможе вступити до нової коаліції з Партією регіонів та іншими фракціями. Виходячі з логіки, в це об'єднання будуть входити також депутати з фракції БЮТ і НУ-НС, які не будуть виходити з фракції і голосуватимуть разом з новою коаліцією тобто підтримуючи (лідера ПР Віктора) Януковича. Вони просто змушені будуть себе якось формалізувати таким чином", - сказав він.

Чорновіл при цьому пояснив, що раніше він виступив з ініціативою створити депутатську групу позафракційних депутатів.

"Я навіть написав відповідного листа спікеру ВР Володимиру Литвину, щоб ця депутатська група була наділена певними правами, а саме брала участь у виступах голів фракцій, на засіданнях погоджувальної ради, у слідчих комісіях. До речі, угоду про створення такої групи позафракційних депутатів підписав Рибаков. Але після цього прозвучала заява Нестора Шуфрича з ПР, що вони будуть залучати до коаліції цю групу, хоча це неможливо за Конституцією, оскільки лише фракції можуть входити до коаліції. Я відкликав свій підпис. Але те, що створив Рибаков, немає нічого спільного з тією групою, яку пропонував створити я", - сказав він.

Також Чорновіл прогнозує, що такі позафракційні депутати як Геннадій Задирко, Володимир Каплієнко, Інна Богословська і Василь Кисельов "точно не увійдуть в цю групу Рибакова, оскільки вони виступають проти позицій Януковича".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.