Космос знищив ще один столичний парк

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 12.02.2010 15:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9262

Депутат Київради від Блоку Віталія Кличка Валерій Карпунцов заявляє, що вчора розпочалася чергова для столиці вирубка дерев в парку “Покал” у Голосіївському районі.

Як повідомили у прес-службі депутата, в зв’язку з цим Карпунцов звертається до прокуратури та до правоохоронних органів з проханням терміново втрутитись в ситуацію.

Він звернув увагу, що територію парку «Покал», яка становить 38,3 га, віднесено до зелених зон загального користування, і там заборонено будь-яке будівництво.

Карпунцов також просить Київську природоохоронну прокуратуру з‘ясувати законність дій, які розгорнулись довкола парку «Покал», оскільки наразі відсутня уся інформація про передачу цієї території.

«Зважаючи на те, що роботи проводяться з поспіхом, лише за один день було зрубано близько 2 га зелених насаджень, можна констатувати факт незаконності дій, які грубо порушують природоохоронне законодавство України. У мене є підозра, що необхідних документів, які б підтверджували легальність вирубки дерев, не існує », - сказав Карпунцов.

Нагадаємо, на початку січня цього року у сквері біля станції метро «Дарниця» було вирубано понад 150 багаторічних дерев.30 січня прокуратура Києва повідомила, що за фактом знесення зелених насаджень прокуратурою Дніпровського району міста порушено кримінальну справу.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.