Штаб Юлії Тимошенко вимагає перерахунку на 1200 дільницях

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.02.2010 15:24 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9263

Сьогодні керівник виборчого штабу кандидата у Президенти Юлії Тимошенко Олександр Турчинов виступив із заявою про бездіяльність ЦВК та масові фальсифікації.

Ми подаєжмо текст заяви без змін та коментарів:

Заява керівника Центрального виборчого штабу кандидата в Президенти Юлії Тимошенко Олександра Турчинова

Віктор Янукович, Партія регіонів, користуючись своєю більшістю у Центральній виборчій комісії, все роблять для того, щоб приховати масштабні фальсифікації, які відбулися під час останнього туру виборів Президента, і якомога швидше підбити результати виборів.

Зокрема, наш штаб – штаб Юлії Тимошенко - вимагає провести перерахунок голосів по 1200 дільницям, відповідно до яких подані скарги. Ми діємо виключно у межах Конституції і Закону. Скарги були подані в окружні комісії, зараз скарги передаються в Центральну виборчу комісію, яка пробує, ще раз підкреслюю, користуючись більшістю членів, які контролюються Партією регіонів, за формальними ознаками не розглядати ці питання.

Але мені здається, що дуже важливо Україні знати, легітимно чи нелегітимно обраний Янукович. І в першу чергу, це треба самому Януковичу для того, щоб переконати Україну у своїй легітимності, тому що він, нагадаю, переміг тільки у 10 адміністративних одиницях, у той же час як Юлія Тимошенко отримала більшість в 17 адміністративних одиницях.

Це дуже важливо – хто об’єктивно переміг. Для цього треба просто провести перерахунок голосів. Без якихось політичних, заангажованих заяв, без якогось тиску вулиці, наметів і якихось соціальних негараздів. Просто в межах Конституції, в межах виборчого Закону провести перерахунок голосів. І ми саме з цією заявою звернулися не тільки до Центральної виборчої комісії, а й до штабу Віктора Януковича. Спочатку вони дали згоду (але ж це було тільки публічно) провести перерахунок і в Західній Україні. Ми підтримали цю пропозицію: давайте, в Західній Україні, в будь-якому регіоні, де перемогла Юлія Тимошенко, ми готові разом з вами провести перерахунок усіх бюлетенів, які знаходяться у виборчих комісіях. У той же час не блокуйте можливість пересвідчитися в результатах, які реально отримані в Донецькій, Луганській, інших областях.

Я можу навести приклад. Ми змогли, незважаючи на опір, провести перерахунок тільки в 7 дільницях, і в цих дільницях від 5 до 8% було сфальсифіковано голосів на користь Віктора Януковича.

Я переконаний, що Україна повинна мати Президента, якого обрала чесно, за якого реально проголосували наші громадяни.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.