ЦВК не розглядала скарги БЮТівців за формальною ознакою

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 12.02.2010 16:38 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9266

Заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна заявила про факти повернення скарг партії ВО “Батьківщина” Центральною виборчою комісією через недотримання формальних обставин.

Про це вона сказала сьогодні на брифінгу, передає.

"Той факт, що скарги суб'єкта виборчого процесу, зокрема політичної партії ВО "Батьківщина" щодо дій та бездіяльності ОВК при встановленні результатів голосування в межах ТВО, були повернуті суб'єкту подання скарги через недотримання формальних обставин, зокрема, через відсутність зазначення поштового індексу скаржника, дає привід стверджувати, що ЦВК досить поверхнево поставилася до фактів порушень під час підрахунку голосів", - підкреслила Усенко-Чорна.

За її словами, ці факти містять у собі підстави для сумніву в достовірності встановлення результатів голосування як на окремих виборчих дільницях, так і в межах ТВО.

Окрім цього, Усенко-Чорна повідомила, що на сьогодні було подано 55 скарг від ВО "Батьківщина", з яких 33 вчора були повернуті у зв'язку з тим, що не був зазначений поштовий індекс скаржника.

"Лише така формальна обставина завадила ЦВК розглянути ті порушення, які мали місце під час підрахунку голосів, і дати оцінку тим обставинам, наскільки вони впливали на правильність підрахунку голосів", - додала заступник голови Центрвиборчкому.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.