Литвин приєднався до закликів Януковича, але з коаліції виходити не поспішає

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 12.02.2010 17:17 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9267

Голова Верховної Ради Володимир Литвин виступає за відставку Кабінету Міністрів на чолі з прем’єр-міністром Юлією Тимошенко.

Про це він сказав в інтерв’ю телеканалу «Рада».

Спікер вважає, що за нинішніх умов новообраний Президент не зможе і не погодиться працювати з чинним урядом.

«Тому зрозуміло, що цей уряд повинен ухвалити для себе рішення. Це був би мужній крок для того, щоб дати можливість визначитися, як далі організувати роботу виконавчої влади. Все інше призведе до того, що ця проблема буде вирішена, але за умови жорсткого протистояння, яке не додасть авторитету країні та всім політикам, а головне, буде втрачено час», - сказав Литвин.

На його думку, в умовах економічної кризи і складної соціальної ситуації в країні Президент, Кабмін і Рада повинні демонструвати єдність дій.

Литвин також відзначив, що новому уряду доведеться нелегко.

«Рішення, які доведеться приймати, будуть досить складними і непопулярними. Тому, на моє глибоке переконання, якщо буде створено новий уряд, цей уряд повинен розуміти, що він себе спалюватиме. Доведеться ухвалювати непопулярні рішення, знову брати позики», - сказав він.

Спікер вважає, що країна опинилася в таких складних економічних умовах через зовнішньоекономічні чинники і внутрішньополітичну боротьбу.

Нагадаємо, 10 лютого кандидат в Президенти, лідер Партії регіонів Віктор Янукович закликав прем’єр-міністра Юлію Тимошенко подати у відставку.

Перший віце-прем’єр-міністр Олександр Турчинов не бачить підстав для добровільної відставки Кабінету Міністрів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.