Нерви не витримали. Євродемократ Азаров вже мріє, що посадить Тимошенко

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 12.02.2010 18:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9268

Проти прем’єр-міністра України Юлії Тимошенко можуть бути порушені кримінальні справи за фактом нецільового використання коштів після відставки нинішнього Кабміну.

Про це на прес-конференції заявив заступник голови фракції Партії регіонів Микола Азаров.

Він підкреслив, що всі факти нецільового використання коштів Кабміном розслідуватимуться органами МВС. "І всі, хто ухвалював рішення, нестимуть відповідальність за це, щоб потім не дивувалися, що прем'єр, опинившись в опозиції, говоритиме, що переслідується по опозиційній діяльності", - сказав він.

В той же час Азаров підкреслив, що право порушення кримінальної справи належить прокуратурі. "Тому наша справа всі ці факти розкрити, а оцінку цим фактам даватиме відповідно прокуратура", - сказав він.

Він також призвав діючий Кабмін відмінити низку своїх ухвал, кошти на які виділялися недоцільно. Зокрема, Азаров назвав такі ухвали: виділення 8 млн грн на забезпечення сільських рад газетою "Урядовий кур'єр", виділення 10 млн грн на добудову меморіального комплексу жертв голодомору, виділення 150 млн грн для розвитку мережі аптек на базі підприємства "Укрпошта".

Від “Аратти”: нам одразу ж пригадалися палкі промови перед телекамерами опозиціонера Азарова, який звинувачував померанчеву владу у політичних репресіях і наголошував на європейських цінностях.

Тоді, він, очевидно, добре пам'ятав, що існує презумпція невинуватості. А ніні - забув.

Бо, щонайменше, щоб стверджувати про дії, які мають ознаки злочину, потрібно мати документи, якими є акти ревізій. Наразі, таких актів ревізій просто не існує у природі.

По-друге, як загальновідомо, Кабінет Міністрів - колегіальний орган. Згідно з чинним законодавством, Прем'єр, як глава колегіального органу, не несе правової відповідальності за рішення цього органу. Отже, згадки Азарова про персональну кримінальну відповідальність Тимошенко за наведені ним рішення уряду - щонаменше, свідчать про його низьку правову культуру. Або про намір, усупереч чинному законодавству, влаштувати політичні репресії.

Взагалі, подібні правові оцінки мають надавати виключно Генпрокурор або його заступники. Наскільки відломо нардеп Азаров не є такою посадовою особою.

Все це суперечить численним публічним заявам його партії та її лідера Віктора Януковича. Та й самого Азарова.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.