Російським міліціонерам наказано готуватися до масових заворушень

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 12.02.2010 21:32 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9269

Міліція повинна готуватися до зростання кількості акцій протесту в РФ у зв’язку з “поточною економічною ситуацією в країні”.

Російська міліція готується подавляти народні бунти

Про це заявив перший заступник міністра внутрішніх справ РФ Михайло Суходольський на нараді з керівниками департаментів та регіональних підрозділів МВС РФ, повідомляє Lenta.ru.

За словами Суходольського, очікуються протести з боку "різних політичних сил, частина з яких намагається досягати поставлених цілей, виходячи за рамки правового поля".

Як заявив заступник міністра, у цій ситуації виправданням не буде вважатися навіть те, що працювати міліціонерам доведеться в умовах реформування МВС. "У разі будь-яких прорахунків у службовій діяльності відмовки на це ... не приймаються", - сказав Суходольський.

За повідомленням прес-центру МВС, в 2009 році в Росії пройшли 30 тисяч публічних акцій, з них на 2,5 тисячах висувалися політичні вимоги. У заходах взяли участь 5,5 мільйона чоловік. 440 акцій не були узгоджені з органами влади, в них брали участь понад 20 тисяч чоловік. 56 разів блокувалися автодороги.

Остання гучна акція протесту в РФ пройшла в Калінінграді в кінці січня. На ній зібралися понад 10 тисяч чоловік, представники різних політичних сил, а також прості громадяни. Учасники вимагали відставки губернатора області, прем'єр-міністра РФ Володимира Путіна, а також повернення виборності голів регіонів - губернаторів.

Реформа МВС, про яку говорив Суходольський, була ініційована Президентом Дмитром Медведєвим в кінці 2009 року після численних скандалів, пов'язаних з представниками співробітників правоохоронних органів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.