Путін пов’язав убивство Козлова й боротьбу зі злочинами в економіці

Автор/джерело -  © РІА Новості



Дата публiкацiї - 15.09.2006 20:44 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=927

Володимир Путін назвав убивство першого заступника голови ЦБ РФ Андрія Козлова, проявом загострення ситуації в боротьбі зі злочинами в сфері економіки.

Володимир Путін

На нараді за участю керівництва Генпрокуратури, МВС, Центробанку й ФСБ, президент РФ сказав, що приводом для зустрічі в такому складі став останній трагічний випадок – убивство першого заступника голови Центробанку Росії. Путин заявив, що це – прояв загострення ситуації в боротьбі зі злочинами в сфері економіки.

На нараді Путін сказав, що Андрій Андрійович працював на одному із самих гострих напрямків, з так званими проблемними банками.

Президент Росії зазначив, що використання банківських інститутів у кримінальних цілях триває, і ми є свідками незаконного переводу в готівку мільярдів рублів. Щомісяця виводяться величезні фінансові ресурси за кордон.

За його словами, ці гроші, які у величезних обсягах переводяться в готівку щодня через банківську систему, використовуються не тільки на оплату послуг, у конвертах, відповідним працівникам у різних сферах.

Президент РФ підкреслив, що ці гроші використовуються, також, на оплату чиновників, що надають ці «послуги» представникам бізнесу в обхід законів і інтересів суспільства, тобто, фактично, на величезні хабарі.

Путин відзначив, що ці гроші використовуються на кримінальні цілі в широкому змісті, на терористичну діяльність. Ці гроші й технології відмивання використовуються й наркомафією.

Перший заступник голови Банку Росії Андрій Козлов, замах на якого було вчинено ввечері середи, на вулиці Оленячий Вал, у Москві, помер у четвер ранком у лікарні від отриманих поранень.

За даними прокуратури, двоє злочинців відкрили вогонь по ньому з автоматичної зброї, коли він виходив зі спорткомплексу “Спартак”. Водій першого заступника голови ЦБ помер від отриманих поранень на місці.

Прокуратура Москви порушила за фактом замаху кримінальну справу за статтями 30 КК РФ (замах на вбивство) і 105 КК РФ (убивство). Опрацьовуються всі версії того, що відбулося, у тому числі версію, пов’язану із професійною діяльністю Козлова.

У ході оперативно-слідчих заходів виявлений саморобний пістолет, а також перероблений пістолет “Байкал”, з яких, орієнтовно, були вбиті Козлов і його водій. Пістолети були виявлені приблизно в 250-300 метрах від місця злочину, у високій траві, біля паркану, яким обгороджений спортивний комплекс.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.