У Ванкувері загинув грузинський спортсмен

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.02.2010 02:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9270

Збірна Грузії може відмовитися від участі у Зимових Олімпійських іграх у Ванкувері у зв’язку з загибеллю на тренуванні саночника Нодара Кумаріташвілі.

Нодару Кумаріташвілі був лише 21 рік...

У п'ятницю Кумаріташвілі помер в результаті аварії на олімпійській трасі в Уістлері за кілька годин до церемонії відкриття Ігор. Він не впорався з керуванням саней в останньому повороті траси, в який входять спортсмени під кутом 270 градусів при швидкості близько 140 км/ч, повідомляють інформаційні агентства.

Його сани перекинулися, і 44-й номер світового рейтингу саней на швидкості приблизно в 145 кілометрів на годину вдарився об металевий обмежувач і вилетів за межі траси.

Від удару 21-річний уродженець Боржомі втратив свідомість. Медичному персоналу траси довелося робити штучне дихання і прямий масаж серця потерпілого на місці аварії, після чого його завантажили на санітарний вертоліт, який прибув на допомогу та направили до лікарні, де він і помер...

Після події тренувальні заїзди на треку були негайно припинені, а збірна Грузії оголосила про можливість відмови від участі в Олімпіаді.

"Ми всі перебуваємо в стані глибокого шоку, ми не знаємо, що робити. Ми не впевнені, чи будемо брати участь у церемонії відкриття і в Олімпіаді в цілому", - зазначив глава грузинської делегації Іраклій Джапарідзе.

Президент МОК Жак Рогге під час прес-конференції у Ванкувері підтвердив загибель грузинського саночника Нодара Кумаріташвілі і повідомив, що МОК, оргкомітет Ігор разом з федерацією санного спорту зараз проводять ретельне розслідування причин цієї трагедії.Сьогодні - дуже сумний день: МОК в жалобі, - сказав Рогге, насилу стримуючи тремтіння в голосі. - Словами важко передати, що ми відчуваємо. Висловлюємо глибокі співчуття сім'ї та близьким загиблого, всьому народу Грузії. Ми перебуваємо в постійному контакті з президентом цієї країни, який зараз перебуває у Ванкувері ".

Офіційна церемонія відкриття Олімпійських ігор пройде 13 лютого вранці за київським часом.

Редакція порталу висловлює щирі співчуття сім`ї, друзям та колегам по збірній загиблого спортсмена...


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.