Коаліційні пристрасті. “За Україну” не буде у коаліції з Партією регіонів

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 13.02.2010 22:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9273

Народні депутати, члени Партії “За Україну!” не увійдуть до складу коаліції з Партією регіонів.

Таке рішення ухвалила політрада партії в суботу, 13 лютого, повідомляє прес-служба політичної сили.

"Неодноразові заяви лідера Партії регіонів Віктора Януковича про здачу української газотранспортної системи, продовження базування Чорноморського флоту РФ у Криму, скасування незалежного тестування, заяви про статус російської мови переконують нас у тому, що Віктор Янукович і очолювана ним Партія регіонів не керуються національними інтересами", - йдеться у заяві партії.

Партія За Україну!, Очолювана В'ячеславом Кириленком, входить у блок Наша Україна - Народна самооборона. Депутатська група За Україну! представлена 17 народними депутатами. Фракція НУ-НС налічує 72 депутати.

Як повідомлялося раніше, Партія регіонів вже може оголосити про початок офіційного проведення переговорів про створення нової коаліції.

У Компартії України заявили, що деякі депутати від БЮТ можуть підтримати відставку уряду Юлії Тимошенко, а один з лідерів блоку Тимошенко, віце-спікер Верховної Ради Микола Томенко заявив, що не бачить трагедії в тому, що деякі бютівці можуть приєднатися до нової коаліції за участю ПР.

Тим часом, лідер фракції Блоку Литвина Ігор Шаров, який раніше заявляв про готовність БЛ вступити в коаліцію з ПР, повідомив, що частина фракції НУ-НС пропонує своїм колегам по існуючій коаліції зберегти нинішній формат коаліції за умови обрання нового прем'єр-міністра. Проте, лідер фракції НУ-НС Микола Мартиненко заявив, що НУ-НС не збирається підтримувати ініціативу ПР про відставку глави уряду. Крім того, нунсівець Роман Зварич заявив, що фракція Блоку Литвина піде в коаліцію з ПР тільки в тому випадку, якщо буде впевнена, що більшість депутатів від НУ-НС також виступають за це.

У той же час, заступник глави ПР Ганна Герман 11 лютого повідомила, що ПР створить нову коаліцію і відправить прем'єра Тимошенко у відставку відразу після оголошення результатів виборів, а також спрогнозувала, що Янукович стане президентом ще до весни. Однак, перший віце-прем'єр Олександр Турчинов заявив, що не бачить підстав для відставки уряду і висловив сумнів щодо можливості створення коаліції більшості з фракцій ПР, НУ-НС і КПУ.

Раніше Янукович закликав Тимошенко подати у відставку і перейти в опозицію, а в БЮТ висловили думку, що ПР вигідне подальше прем'єрство Тимошенко. Олександр Єфремов днями також заявив, що регіонали ведуть переговори про створення коаліції зі всіма фракціями Ради, крім БЮТ, однак, при цьому він відзначив, що "з окремими депутатами від БЮТ ведуться роботи по всіх напрямах".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.