Регіонали і вірнопідданий Литвин не бажають місцевих виборів

Автор/джерело -  © РБК-Україна



Дата публiкацiї - 15.02.2010 12:46 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9279

Верховна Рада 16 або 17 лютого має розглянути питання щодо перенесення місцевих виборів на осінь.

Про це у ході погоджувальної ради ВР заявив спікер ВР Володимир Литвин.

"Вже внесено ряд постанов щодо відтермінування дати місцевих виборів... Мотивація зводиться до того, що немає державного бюджету і не передбачено фінансування місцевих виборів... Я просив би керівників фракцій висловитися з цього питання, бо нам треба приймати рішення за будь-яких обставин, бо 23 лютого розпочинається виборча кампанія. Тому у вівторок або середу треба буде приймати рішення і у тому числі визначатися щодо виборчої системи", - заявив Литвин.

Партія регіонів підтримує питання можливого перенесення місцевих виборів на пізніший термін.

Про це під час погоджувальної ради заявив заступник голови фракції Партії регіонів Олександр Єфремов на погоджувальній раді.

Він підкреслив, що парламент в цьому питанні повинен діяти погоджено, щоб не було суперечностей з Конституцією. "Я висловлююся за підтримку даного проекту ухвали... Безумовним є той факт, що тільки що закінчилися вибори Президента і перебудуватися миттєво зараз на вибори в місцеві ради можливо, але наскільки це буде ефективно, враховуючи те, що з 23 лютого необхідно почати відповідні підготовчі роботи", - сказав він.

Нагадаємо, що місцеві вибори заплановані на 30 травня ц.р., але відповідно до проектів постанов планується перенести їх на осінь.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.