На Банковій радять Януковичу не поспішати

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 15.02.2010 13:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9280

Заступник глави Секретаріату Президента України Марина Ставнійчук переконана, що сьогодні достатньо часу, щоб спочатку отримати рішення суду за позовом представників Юлії Тимошенко, а потім проводити інавгурацію новообраного Президента.

Ставнійчук зазначила, що, згідно з українським законодавством, інавгурація має відбутися не пізніше ніж на 30-й день після офіційного оголошення результатів виборів, тобто до 14 березня 2010 року.

"Часу достатньо для проведення інавгурації в терміни, визначені законом, і юридична логіка говорить про те, що якщо є оскарження результатів виборів, то, звичайно, спочатку потрібно дати юридичну оцінку в суді, а потім проводити інавгурацію", - сказала вона.

Як нагадала Ставнійчук, згідно з Кодексом адміністративного судочинства суд має розглянути позов, що стосується встановлення результатів виборів, протягом двох днів. При цьому вона не відкидає, що суд не вкладеться в цей термін, і справа може розглядатися довше, але не пізніше, ніж до 14 березня.

Вона також нагадала, що Конституційний Суд у жовтні 2009 року визнав пункт шостий статті 117 Кодексу адміністративного судочинства, за яким суд не міг ухвалити рішення щодо забезпечення адміністративного позову, таким, що не відповідає Основному Закону, якщо ця справа стосувалася виборів. "Забезпечення позовів залишилося як інститут при розгляді виборчих суперечок", - зазначила Ставнійчук. За її словами, суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів щодо забезпечення адміністративного позову, тобто в даному випадку - рішення ЦВК про оголошення переможця виборів, нагадала вона.

Як повідомлялося, голова Верховної Ради Володимир Литвин пропонує провести інавгурацію новообраного Президента України Віктора Януковича 25 лютого.

Учора, 14 лютого, ЦВК офіційно оголосила Віктора Януковича новообраним президентом України.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.