Завтра Тимошенко подасть позов на рішення ЦВК

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.02.2010 16:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9285

Кандидат на посаду Президента України, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко має намір завтра, 16 лютого, подати позов до Вищого адміністративного суду щодо незаконності протоколу Центральної виборчої комісії про встановлення офіційних результатів виборів.

"Суб’єктом подання позову може бути лише кандидат в Президенти, а не його виборчий штаб чи політична сила", - заявив керівник Центрального виборчого штабу Юлії Тимошенко Олександр Турчинов на брифінгу.

Він повідомив, що позов в суді будуть представляти Юлія Тимошенко, екс-президент Леонід Кравчук, лідер НРУ Борис Тарасюк, керівник юридичного департаменту "Батьківшини" Андрій Портнов, представник Юлії Тимошенко в ЦВК Володимир Пилипенко, заступник керівника фракції БЮТ Сергій Соболєв і народний депутат фракції БЮТ Андрій Сенченко.

За його словами, протокол ЦВК про встановлення офіційних результатів виборів команді Юлії Тимошенко вдалося одержати з деякими складнощами. "Були різні пояснення – то не було світла, то якісь технічні проблеми заважали надати протокол. Тільки годину тому ми змогли отримати протокол від Центральної виборчої комісії", - повідомив Турчинов.

Він повідомив, що Тимошенко виступає за відкритий розгляд її позову про незаконність протоколу Центральної виборчої комісії щодо встановлення офіційних результатів виборів Президента Вищим адміністративним судом України.

"Одним з перших клопотань, які будуть внесені нашою стороною, Юлією Тимошенко, це клопотання щодо публічності розгляду цього питання, а саме клопотання, щоб розгляд відбувався в прямому ефірі", - заявив Турчинов.

За його словами, суд не має очевидних підстав для відмові у задоволенні такого клопотання. "Ми сподіваємося, що Вищий адміністративний суд обов’язково задовольнить це клопотання для того, щоб вся країна могла почути аргументи, могла почути і побачити позицію", - пояснив Турчинов.

Другою складовою відкритості розгляду позову Юлії Тимошенко керівник її Центрального виборчого штабу назвав необхідність висвітлення судового процесу засобами масової інформації. "Після того, як позов буде підготовлено, він буде переданий ЗМІ для ознайомлення", - запевнив він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.