Зрада заради безпеки

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 15.02.2010 17:29 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9288

Вчені висунули нову теорію, що пояснює причину, з якої погляди чоловіків і жінок на суть їх відносин так відрізняються.

Психологи з університету Пенсільванії (Pennsylvania State University), США, встановили, що жінки вважають себе зрадженими, якщо їхній партнер покохав іншу жінку і менше засмучуються простій фізичній близкості, а чоловіки, навпаки - сильніше засмучуються у випадку, якщо у їх партнерки був секс з іншим чоловіком, пише Daily Telegraph з посиланням на публікацію в журналі Psychological Science.

Крім того, вчені висунули нову теорію, що пояснює причину, з якої погляди чоловіків і жінок на суть їх відносин так відрізняються.

Раніше домінуючою теорією, що пояснює різне ставлення до зради, була еволюційна теорія. Вважалося, що чоловікам потрібно переспати з якомога більшою кількістю жінок, щоб свідомо забезпечити себе потомством. Жінкам, в свою чергу, необхідно забезпечити виживання вже народжених дітей, тому їм необхідна поруч людина, яка буде захищати сім'ю від небезпек.

Нове дослідження, в якому взяли участь 416 чоловік, показало, що причиною різного розуміння зради є те, що люди по-різному відчувають себе в шлюбі. Чоловікам для більшого відчуття безпеки не потрібна велика емоційна залученість, у той час як жінки відчувають себе безпечніше, якщо відчувають глибоке почуття до свого партнера.

Чоловіків турбує невірність дружин, тому що вони одержимі сексуальній стороні їх відносин, - що поверхнево пов'язано з тонкощами їх особистих уподобань.

Іншими словами - ревнощі чоловіка формує глибока емоційна невпевненість, кажуть психологи д-р Кеннет Леві і д-р Крістін Келлі з Університету штату Пенсільванія.

Утім, існує думка, що зрада може виявитися корисною для сімейного життя. Позитивний момент зради полягає в тому, що це спосіб розворушити людей, вивести з інерції, показати, що потрібно щось змінювати в житті, яке тебе не задовольняє. Треба відзначити, що ця ідея викликає спогад про «відкриття» останнім часом різноманітних генів на всі 10 заповідей, на зразок генів лінощів, брехні і, звичайно ж, подружньої зради. З природою не варто сперечатися, чи не так?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.