Чому регіонали поспішають з інавгурацією Януковича?

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 15.02.2010 20:04 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9290

Кожен день “захисту результатів” дорого коштує, та й немає певності у сумнівній перемозі.

Ми маємо справу зі своєрідним типом політиків: політиками-бізнесменами. Вони все рахують. Справа в тому, що чим швидше пройде інавгурація, тим менше коштів доведеться витрачати Партії регіонів.

Таку думку висловив політолог, директор Соціологічної служби "Український барометр" Віктор Небоженко.

"Кожен день перебування у Києві рішуче налаштованих прихильників Партії регіонів дуже дорого коштує. Крім того, велику кількість чиновників і силовиків доводиться підтримувати для того, щоб був озброєний нейтралітет, щоб не було втручань у політичну боротьбу. Тому Партія регіонів поспішає, адже кожен день коштує мільйони доларів для того, щоб підтримувати всю цю структуру на свою користь. Після інавгурації у Партії регіонів не буде необхідності утримувати своїх, готових на все, прихильників", - додав він.

У той же час, Небоженко зазначив, що Партія регіонів також поспішає з інавгурацією тому, що їм потрібно щось вирішити з коаліцією.

"Коаліція не в'яжеться і будь-які конфігурації свідчать про те, що наступна коаліція буде така ж гнила, як і попередня. Але без інавгурації питання щодо коаліції не вирішується, тому вони теж поспішають", - сказав експерт.

"І, врешті-решт, вони не вірять у своє щастя і поспішають закріпити успіх, побоюючись, що ВАСУ стане на бік Тимошенко і зобов'яже перераховувати голоси, ось тому вони хочуть провести інавгурацію раніше, ніж суд може ухвалить рішення на користь Тимошенко", - резюмував Небоженко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.