Парламент призначив день присяги Януковича

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.02.2010 11:33 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9293

Сьогодні Верховна Рада України ухвалила Постанову “Про внесення змін до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради України шостого скликання у зв’язку з проведенням урочистого засідання, присвяченого складенню присяги новообраним Президентом України” на 25 лютого 2010 року.

Народні депутати внесли зміни до календарного плану проведення шостої сесії Верховної Ради шостого скликання, затвердженого Постановою Верховної Ради від 19 січня 2010 року.

Змінами передбачено, відповідно до статті 104 Конституції України та Постанови Верховної Ради від 14 грудня 2004 року "Про порядок проведення урочистого засідання Верховної Ради України, присвяченого складенню присяги новообраним Президентом України", провести 25 лютого 2010 року у сесійному залі Верховної Ради о 10 годині урочисте засідання, присвячене складенню присяги новообраним Президентом України.

Проект Постанови внесено Головою ВР Володимиром Литвиним.

За цю Постанву голосували 238 депутатів із 422, зареєстрованих у сесійній залі. Присягу Президента Януковича, не маючи рішення судів, вважають за необхідне почути: фракції Партії Регіонів, Блоку Литвина, КПУ у полному складі, 15 нардепів з фракції НУ-НС та три позафракційних депутати.

Наразі може виникнути ситуація, коли у судовому порядку буде призначено перерахунок голосів або ухвалено інше рішення, яке зобов'яже ЦВК переглянути свою постанову щодо затвердження результатів голосування по виборах Президента України.

З іншого боку, очевидно, що фактично, ухвалення цієї Постанови сумнівного правового сенсу є формою тиску законодавчої влади на правосуддя з метою вплинути на ухвалення рішення, що суперечить конституційному принципу розподілу влад та незалежність правосуддя.

Як повідомлялося раніше, сьогодні Юлія Тимошенко подасть позов у ВАСУ про оскарження рішення ЦВК про результати виборів Президента. Згідно з чинним законодавством, суд має розпочати розгляд позову не пізніш як за два дні з моменту подання заяви. Нагадаємо, що суб'єкт виборів має право впродовж п'яти днів оскаржити рішення ЦВК.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.