Толерастія по-британськи: перукарні не дозволили шукати молодшого стиліста

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.02.2010 14:23 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9298

Британський урядовий центр зайнятості в Ньюкаслі відмовився включати у свою базу даних вакансію молодшого стиліста в місцевому салоні краси, пише 15 лютого The DailyMail.

Співробітники центру працевлаштування визнали, що слово "молодший" у назві вакансії є проявом дискримінації за віковою ознакою, яка заборонена законодавством, повідомляє Lenta.ru.

Власниця перукарні Мішель Хіллінг була обурена відмовою центру зайнятості. За словами Хіллінг, термін "молодший" є усталеним у цій сфері та вказує не на вік, а на рівень кваліфікації необхідного співробітника. Підприємниця додала, що у неї в салоні працювала молодший стиліст, якій було 45 років.

Представники центру працевлаштування, у свою чергу, вважають, що слово "молодший" може ввести в оману і відлякати частину кандидатів.

Це не перший подібний випадок за останній час. Так, у січні поточного року урядовий центр зайнятості в Норфолку відмовився додавати в базу даних оголошення про пошук "благонадійноъ" прибиральниці, мотивувавши це тим, що така вимога може образити неблагонадійних претендентів на цю вакансію.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.