Тимошенко подає заяву у ВАСУ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.02.2010 17:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9304

Кандидат на посаду Президента, Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко прибула до Вищого адміністративного суду України, щоб особисто подати позов щодо оскарження результатів президентських виборів.

Тимошенко супроводжує керівник юридичної служби Всеукраїнського об'єднання "Батьківщина", народний депутат Андрій Портнов (фракція БЮТ).

Водночас інші депутати фракції БЮТ занесли до приміщення Вищого адміністративного суду дві коробки з документами.

"Це пакунки з документами та матеріалами до позовної заяви", - повідомив народний депутат Андрій Шкіль.

Як відомо, раніше Тимошенко заявила, що особисто виступатиме суб’єктом позовного процесу і назвала провокаціями з боку Партії регіонів повідомлення про те, що депутат від БЮТ Віталій Барвіненко нібито подав скаргу до ВАСУ щодо скасування результатів виборів Президента України.

Крім того, команда кандидата на посаду глави держави наполягає на тому, щоб позов Тимошенко розглядався повним складом суддів Вищого адміністративного суду.

"Ми виступаємо категорично проти будь-якого тиску на суд і вважаємо, що тільки повний склад ВАСУ, незважаючи на всі ті проблеми, які є в цьому суді, все ж таки можуть дати шанс суспільству на об’єктивний розгляд справи", - заявив керівник Центрального виборчого штабу Тимошенко Олександр Турчинов.

Юлія Тимошенко також виступає за відкритий розгляд її позову про незаконність протоколу ЦВК щодо встановлення офіційних результатів виборів.

"Одним з перших клопотань, які будуть внесені нашою стороною, Юлією Тимошенко, це клопотання щодо публічності розгляду цього питання, а саме клопотання, щоб розгляд відбувався в прямому ефірі", - заявив напередодні Турчинов.

"Ми сподіваємося, що Вищий адміністративний суд обов’язково задовольнить це клопотання для того, щоб вся країна могла почути аргументи, могла почути і побачити позицію", - пояснив керівник штабу.

Біля примішення ВАСУ знаходяться пікетувальники з символікою ПР. В приміщенні суду - народні депутати від Партії регіонів. Мета їхнього перебування достименно не відома, хоча відкрита процедура розгляду позова не забороняє нікому бути присутнім, за умови виконання вимог чинного законодавства.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.