Технології чи прикмети, що точніше? Гідрометцентр спростував прогнози бабаків

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 16.02.2010 18:10 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9307

Цього року весна до України прийде із запізненням.

Такий прогноз обнародував сьогодні на прес-конференції директор Українського гідрометцентру Микола Кульбіда.

«До кінця місяця ми не очікуємо значних виносів теплого повітря, тому що високий сніжний покрив, на танення якого потрібна певна кількість тепла, і, зрозуміло, що високої температури за таких умов чекати не слід. Тобто, швидше за все, якісь весняні процеси можуть початися в третій декаді лютого. Але це буде тільки початок, повільний розвиток, повільне сніготанення. А на активніший розвиток весняних процесів слід чекати вже в березні», - сказав Кульбіда.

За його словами, зазвичай в Україні середньодобова температура стабільно не опускається нижче за нульову відмітку в першій-другій декаді березня.

«Але цього року цей процес буде декілька повільніше, тому ми думаємо, що весна прийде з деяким запізненням, але з невеликим запізненням, на територію України», - сказав керівник гідрометцентру.

Крім того, Кульбіда повідомив, що в найближчі два дні морози в Україні декілька посиляться і вночі буде переважно 7-12°, в західних, центральних і північних - навіть до 15° морозу, на півдні і південному сході - біля нуля. Така погода збережеться до 18 лютого, після цього очікується поступове підвищення температури до 0-5 градусів тепла. У Криму очікують навіть до 12-15 градусів. З 21 по 24 синоптики знову прогнозують зниження температури до нуля.

Як відомо, всі українські бабаки навпаки прогнозують ранішню і теплу весну. Хто ж помилився - скоро побачимо самі.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.