Тимошенко заявляє про тиск ГПУ на суддів ВАСУ

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.02.2010 18:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9308

Кандидат в Президенти, чинний Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що Генеральна прокуратура здійснює тиск на суддів, які ухвалюють правосудні рішення.

"Починається погана історія, яку ми мали до 2004 року, коли Генеральна Прокуратура проти всіх суддів, які набиралися мужності приймати правосудні рішення, порушували кримінальні справи і позбавляли їх посад… Я хочу захистити цих суддів і сказати, що наша політична команда, буде захищати суди від Генеральної Прокуратури, яка сьогодні працює на замовлення Партії регіонів. Я буду робити все, навіть неможливе, щоб суд працював чесно і захистив право людей в державі мати чесні вибори", - сказала Тимошенко сьогодні після подання позову до ВАСУ щодо оскарження протоколу Центральної виборчої комісії за результатами виборів Президента України.

За її словами, Генеральна прокуратура порушила кримінальні справи проти п’яти суддів Київського апеляційного адміністративного суду, вимагаючи від них неправосудних рішень, а також проти голови Київського адміністративного апеляційного суду. Аналогічні репресії, додала Тимошенко, Генеральна прокуратура розпочала також і проти суддів Голосіївського суду.

"Зараз ми відчуваємо дуже серйозний тиск з боку Генеральної прокуратури України, яка знаходиться у повному підпорядкуванні Партії регіонів вже не один рік", - підкреслила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.