Коаліційні пристрасті. Регіонали знову запланували шоу під куполом?

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 16.02.2010 19:09 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9309

Сьогодні Президент Віктор Ющенко підписав Закон “Про Регламент Верховної Ради України”, на що бурхливо і специфічно відреагували у фракції Партії регіонів.

"Перше питання, яке виникне завтра, після підписання Закону "Про Регламент Верховної Ради України", це наявність 226 голосів у тієї коаліції, яка є. Якщо немає 226 голосів, то спікер Володимир Литвин повинен оголосити, що коаліції сьогодні не існує. Після цього почнеться відлік часу - два місяці для створення нової коаліції", - заявив заступник голови фракції ПР Олександр Єфремов, повідомила прес-служба.

"Фракцію Партії регіонів не лякає формула, по якій коаліцію повинні створювати фракції, і в неї повинні входити не менше 226 народних депутатів. Це абсолютно правильна формула, яка визначає, що в сесійному залі має бути більшість, яка в змозі приймати рішення", - підкреслив він.

"Робота без більшості - це неконструктивне, це неперспективно", - резюмував депутат-регіонал.

Як завжди, регіонал припустився, так би мовити, агітаційного тлумачення норм права, яку одразу ж помітили його колеги.

"Перш, ніж заявляти про те, що нині у Верховній Раді немає коаліції, окремим представникам Партії регіонів, зокрема, таким, як Олександр Єфремов, варто було б почитати Конституцію України", — прокоментував цю заяву депутат Верховної Ради від Громадянського руху «Народна самооборона» Юрій Гримчак. — "Адже Основний закон нашої держави зафіксував один із основоположних принципів Римського права — закон не має зворотної сили… І якщо Єфремова так вже хвилює наявність 226 підписів під коаліційною угодою, то нехай піклується про те, як регіонали будуть їх збирати, коли захочуть створити нову коаліцію у подарунок Вікторові Януковичу".

"Насправді регіонали чудово розуміють, що нині, порівняно з минулим тижнем, вони не наблизилися, а, навпаки, віддалилися від формування нової парламентської більшості. А заяви їх представників, що демонструють цілковите правове невігластво головної опори Януковича, є скоріше не психічною атакою на супротивника, а елементом політичної істерики. І мине вона тільки тоді, коли в Партії регіонів "проФФесори" зрозуміють, що ми живемо не в державі, де президент і цар, і батюшка, а в парламентсько-президентській республіці, де уряд формує коаліція депутатських фракцій Верховної Ради України, а не група з учорашніх "бригадирчиків", що нині уявили себе господарями країни», — додав Гримчак.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.