Вчені: Невлаштоване особисте життя передається спадково

Автор/джерело -  © “Освітній портал”



Дата публiкацiї - 18.02.2010 06:19 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9327

Австралійські вчені стверджують, що знайшли пояснення тому, чому деякі жінки не в змозі завести серйозні стосунки з протилежною статтю. Як показало дослідження, успіх на любовному фронті жінки залежить від її імунної системи.

Чоловіки підсвідомо, на генетичному рівні, визначають “свою” партнерку

Як заявляють вчені з Університету Західної Австралії, деякі секрети привабливості ховаються в певних генах імунної системи, успадкованої від батьків. За їх словами, генетичну складову імунної системи чоловіки визначають за зовнішністю і потом жінки - з їх допомогою вони підсвідомо відчувають, яка з них здатна дати сильніше потомство.

Автори дослідження, результати якого опубліковані в журналі Animal Behavior, вивчили ДНК 150 студенток і виявили, що чим різноманітніші гени, тим більше статевих партнерів є у жінки. Переглядаючи міцний зв'язок між імунною системою і успіхом у протилежної статі, вчені не змогли назвати причини її існування. Неясним залишилося і те, кого саме гени роблять привабливіше - їхню власницю для чоловіків або ж чоловіків для самої жінки.

Результати дослідження пояснюються або тим, що чоловіки не можуть встояти перед жінкою з різнаманітним набором генів, або тим, що сама ця жінка просто не може встояти перед будь-яким чоловіком.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.