Нищівники Києва. У Комоса з’явився конкурент - міністр Павленко

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 18.02.2010 10:28 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9328

Міністерство сім’ї, молоді та спорту склало план розміщення у столиці готелів та спортивних комплексів до ЄВРО-2012. Згідно з цим документом, чимало будівель зведуть у зелених зонах Києва: на Жуковому острові та в урочищі “Верблюд”, що на Оболоні.

Столичні екологи категорично проти забудови Жукового острова та урочища "Верблюд", де живе чимало тварин і птахів, занесених до Червоної книги. Співробітник Національного екологічного центру України Олексій Василюк розповів, що в урочищі "Верблюд", де вчені планували створити заповідну зону, вже вирубали старі дуби.

Тим часом забудовники переконують, що зведення готелів ніяк не вплине на заповідні території. Мовляв, дерев на Жуковому не рубатимуть і збудують лише двоповерхові будиночки. За словами Івана Гуріна, голови правління кооперативу "Коник", що є інвестором готелю, будувати будуть не в зеленій зоні і вже мають усі дозволи.

Чиновники на слова екологів теж не зважають, мовляв, земля виділена, тому будівництво буде. "Я скажу так: готелі туристам будувати треба, це вимоги УЄФА. Земля давно виділена, причому законно, і ніхто нічого змінювати не буде", - сказав перший заступник голови виконавчого органу КМДА Анатолій Голубченко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.