Прапороманія. Нардепи-комуністи не можуть працювати без червоного прапорця

Автор/джерело -  © forUm



Дата публiкацiї - 18.02.2010 15:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9335

Народний депутат із фракції Комуністичної партії України Алла Александровська вимагає повернути у зал прапорці з партійною символікою.

На засіданні Верховної Ради у четвер вона звернулася до головуючого, першого віце-спікера Олександра Лавриновича з вимогою повернути депутатам фракції КПУ їхню особисту власність - прапорці з партійною символікою.

«Наскільки я розумію, у регламенті йдеться, що якщо у зал вносять предмети, які заважають роботі, тоді ці предмети не можуть знаходитися (у залі – ред.). Прапорці нікому не заважають. Це наша особиста власність», - заявила вона.

Александровська зажадала, щоб прапорці повернули вже сьогодні.

У свою чергу, перший віце-спікер Олександр Лавринович зазначив, що переадресує це питання спікерові Володимиру Литвину.

Нагадаємо, голова Верховної Ради Володимир Литвин у середу на засіданні попросив прибрати партійну символіку із сесійного залу. Спікер нагадав, що закон про регламент Верховної Ради набув чинності.

«Прошу, поважані колеги, після завершення нашого пленарного засідання сьогодні забрати всю символіку із сесійного залу. Регламент забороняє, щоб у сесійному залі були інші предмети, плакати, прапорці, які не відносяться до діяльності Верховної Ради», - звернувся Литвин до депутатів парламенту.

«Інакше, це буде зроблено представниками апарату. Давайте Верховну Раду не перетворювати на партійні штаби», - сказав він, додавши, що необхідно «починати жити згідно з законом».

Наступного дня сесійний зал був очищений від партійної символіки.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.