Схід переживе з Януковичем те, що захід - з Ющенком

Автор/джерело -  © Zaxid.net



Дата публiкацiї - 18.02.2010 17:41 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9341

Віктор Янукович не матиме достатньо компетенції та політичної волі, аби втілити в життя ті гасла, з якими прийшов до влади, як результат, на його виборців очікує розчарування.

Таку думку висловила сьогодні, 18 лютого, під час конференції «Уроки президентських виборів на Львівщині» виконавчий директор ЛОГО «Комітет виборців України» Оксана Дащаківська.

«Те, що пережила Західна Україна з Ющенком, доведеться пережити Східній Україні з Януковичем. Я не думаю, що він матиме достатньо компетенції та політичної волі, аби виконати ті обіцянки, на яких він спекулював. Це буде достатньою підставою для розчарування у ньому в східних областях. Це звучить не так оптимістично, але це розчарування, яке є тут і буде там, може стати підставою для об’єднання нації», - зазначила Дащаківська.

Віктор Янукович повинен зробити висновки з правління свого попередника і не намагатись нав’язувати на всю Україну свою регіональну модель.

Про це сьогодні, під час конференції «Уроки президентських виборів на Львівщині», - заявив львівський політолог Юрій Шведа.

Політолог також наголосив, що рівень підтримки президента на виборах - не основоположний чинник: «Так, теперішній президент слабкий, але перед тим ми мали дуже сильного президента, який мав рівень підтримки 70% населення і в результаті своєї політики він звів його до 5%. Так само можна почати з президента слабкого, який не користується підтримкою всієї України, і в результаті його політики він зможе вийти на зовсім інші параметри підтримки».

«Янукович має зробити висновки з правління Ющенка, який намагався нав’язати свою модель і розуміння тих людей, які його підтримали, на всю Україну, що йому, фактично, не вдалося. Якщо ту ж модель візьме за основу своєї державної політики Янукович, але зі зворотнім результатом, опираючись на схід і південь, які його в першу чергу підтримували, і нав’язуватиме своє бачення на всю Україну, то він закінчить так само як Ющенко, а, можливо, й ще гірше», - зазначив Юрій Шведа.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.