У БЮТ не виключають, що цей суд - не останній

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.02.2010 15:00 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9351

Заступник голови парламентської фракції БЮТ Сергій Соболєв не виключає, що сторона Юлії Тимошенко звертатиметься до Верховного Суду України у разі порушення Вищим адміністративним судом Кодексу адміністративного судочинства України.

Про це повідомила прес-служба.

"Усе залежить від того, яким чином це рішення буде сформульовано. Тобто, ніхто не виключає підстав щодо звернення в разі, якщо це буде порушення Адміністративного кодексу", - заявив Сергій Соболєв сьогодні під час перерви у судовому засіданні ВАСУ з розгляду позовної заяви Юлії Тимошенко щодо оскарження результатів виборів.

Сергій Соболєв нагадав, що законодавство визначає підстави, за яких можна звертатися до Верховного Суду з позовом щодо вирішення питань виборчого процесу. "Я думаю, що це залежить від рішення не по суті навіть у цьому випадку – задовольнили чи не задовольнили, - а по факту того, чи не порушений був Адміністративний кодекс", - пояснив народний депутат.

Соболєв нагадав, що, відповідно до національного законодавства, Вищий адміністративний суд України є судом останньої інстанції в розгляді позовів щодо дотримання процедури проведення виборів. "Але, якщо брати світову практику, то звернення до Верховного Суду відповідає їй", - сказав він.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.