ЦВК своїми діями порушила норми міжнародного права

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.02.2010 17:25 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9354

Борис Тарасюк заявляє, що сторона-відповідач у справі – Центральна виборча комісія – у своїй діяльності, пов’язаній з організацією голосування на виборах Президента України, порушила низку положень актів міжнародного права.

"При проведенні повторного голосування з виборів Президента України 7 лютого відповідачем було допущено порушення цілої низки міжнародних правових актів, згода на обов’язковість яких була надана Верховною Радою України, та недотримання основних засад загального європейського досвіду в області виборів", - заявив Тарасюк під час виступу на судовому засіданні ВАСУ з розгляду справи за позовною заявою Юлії Тимошенко щодо визнання протиправним рішення Центральної виборчої комісії про встановлення офіційних результатів президентських виборів.

Зокрема, Тарасюк наголосив, що Центрвиборчком, прийнявши рішення щодо організації голосування вдома, а також щодо внесення громадян до списку виборців в день голосування, порушив вимоги Міжнародного пакту про громадянські та політичні права від 1966 року, Загального коментарю Комітету ООН з прав людини статті 25 Міжнародного пакту про громадянські і політичні права, положень Кодексу належної практики у виборчих справах, ухвалених Венеціанською комісією, а також Конвенції ООН про права людини.

У зв’язку з чисельними порушеннями з боку ЦВК норм міжнародного права Тарасюк просить колегію суддів Вищого адміністративного суду задовольнити позовні вимоги Юлії Тимошенко у повному обсязі.

Як відомо, сьогодні Вищий адміністративний суд України в режимі засідання розпочав розгляд справи за позовною заявою кандидата на пост Президента Юлії Тимошенко про визнання протиправними дій, бездіяльності та рішення Центральної виборчої комісії.

Згідно з ухвалою суду, справа розглядається колегією суддів у складі 50 осіб. Головуючий у судовій справі – суддя ВАСУ Олександр Нечитайло. П’ятеро суддів Вищого адміністративного суду відсутні на засіданні з поважних причин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.