Студенти не пустили гендиректора “Славутича” до Києво-Могилянської академії через його українофобство

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.02.2010 18:05 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9355

Генеральний директор “Славутич”, Carlsberg Україна Петро Чернишов відмінив свій візит до Києво-Могилянської академії (НаУКМА). Це стало реакцією на заяву студентських організацій “Спудейське братство НаУКМА” та “Братство Козацького Бойового Звичаю Спас”.

Генеральний директор “Славутич”, Carlsberg Україна Петро Чернишов відмінив свій візит до Києво-Могилянської академії (НаУКМА)

Організатори зустрічі в рамках проекту "Наука при каві" отримали та розмістили на своєму офіційному сайті лист від Петра Чернишова, де відомий менеджер пояснив, чому він переносить дату своєї лекції. Причиною він назвав те, що "нет … гарантий соблюдения правопорядка и безопасности … во время моей лекции", повідомляється в прес-релізі “Братства Козацького Бойового Звичаю Спас”.

Організації студентів НаУКМА наголошують на тому, що засудили позицію не приватної особи, але офіційної персони – Генерального директора транснаціональної корпорації, якою підписався Чернишов.

"Спудейське братство НаУКМА" та "Братство Козацького Бойового Звичаю Спас" закликають не перебільшувати значення цієї маленької перемоги, яка значить лише те, що позицію здорового патріотизму керівництво транснаціональної компанії почало брати до уваги. Представники згаданих організацій наголосили, що громадяни повинні відстоювати свою позицію та право на якісні товари та інформацію скрізь, де їх у цьому обмежують.

Усіх, хто мав бажання прийти на зустріч із Чернишовим, студенти запросили на захід "Молоді – про Бандеру", який відбувся 18 лютого у Національному університеті "Києво-Могилянська академія".

Нагадаємо, студенти протестували проти статті пана Чернишова "Экономика Тараса Бульбы", опублікованій у №19 від 29 травня 2009 року у всеукраїнському часописі "Корреспондент". У ній Петро Чернишов порівнює козаків із сомалійськими піратами, чеченськими бойовиками, називаючи українське козацтво "об‘єднаним злочинним угрупованням".

У іншій своїй статті, написаній для часопису "Фокус" від 16.04.2009, Петро Чернишов висловлює свій погляд на вітчизняного виробника ("отечественного производителя"). Назва цього твору звучить як "Спасите наши ОПы". У вказаній публікації присутній такий вислів: "Вот так и получается: защищаешь ОПа – получаешь рифмующееся с ним слово из четырёх букв".


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.