Дисиденти нагадали Президенту Ющенку про відповідальність

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.02.2010 18:06 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9356

Відомі дисиденти, які виборювали незалежність України, звернулися до Президента Віктора Ющенка з відкритим листом.

Ми подаємо його текст без змін та коментарів:

Шановний Пане Президенте!

Вибори закінчилися. Передвиборча риторика мала б відійти в минуле, проте після виборів Янукович своє перше слово сказав не державною мовою. Тим він підтвердив намір подальшої рішучої русифікації України, подав сигнал, що всупереч Конституції України він має намір російський флот залишити в Україні, віддати Консорціуму газову трубу, вступити в митний союз з Росією і ЄЕП, заблокувати просування України в НАТО.

Отже, запитуємо Вас, Президенте України: „Це та мета, за яку склали свої голови мільйони патріотів України? Це співпадає з інтересами українського народу? Це співпадає з ідеалами Майдану, з позицією Президента України — Ющенка?”

І якщо після цих заяв Януковича Ви дасте пораду, дозвіл, а може й команду на входження підконтрольних Вам народних депутатів з фракції НУНС в коаліцію з Януковичем, то як би до цього віднісся Бандера, якому Ви нещодавно присвоїли найвище звання Героя України? Впевнені, що перевернувся б у домовині. А якби був живим, осудив би Ваш вчинок.

Не є секретом, що в другому турі виборів Ви працювали на Януковича. Але всякому угодовству має бути покладена межа, яку нікому не дозволено безкарно переходити. Вважаємо, що всі Ваші біди (а з ними й України) є результатом відсутності у Вас почуття відповідальності за долю України. Історія нікому не прощає зраду національних інтересів!

Богдан Горинь
Левко Лук’яненко
Володимир Пилипчук


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.