В центрі Києва знову захопили книгарню “Сяйво”

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 19.02.2010 18:20 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9357

Депутат Верховної Ради від фракції Блоку Наша Україна-Народна Самооборона Кирило Куликов та прес-служба письменників братів Капранових заявляє про захоплення невідомими особами в масках приміщення книжкового магазину “Сяйво” по вулиці Великій Васильківській, 6 в Києві увечері в п’ятницю, 19 лютого.

Як йдеться у повідомленні, захоплення почалося сьогодні о 16:30. У приміщення магазину увірвалися 80 людей у масках, і на даний момент вони заварюють вітрини книжкового магазину.

Під будівлею книжкового магазину відбувається бійка.

Нагадаємо, що нещодавно близько 20:00 в приміщення книгарні увірвалося близько 50-ти осіб у масках, видворили його персонал на вулицю і закрилися зсередини.

Як розповів представник магазину “Сяйво” Костянтин Клімашенко, "люди, що увірвалися в приміщення книгарні, виштовхали на вулицю працівників магазину, без речей та верхнього одягу". За його словами, "коли на місце події прибула міліція, частина нападників втекла через чорний хід".

"Нападники також заварили металевими щитами вітрини магазину, влаштували погром всередині приміщення, перекинувши стелажі з книгами та обладнання магазину", - розповів Климашенко.

Верховна Рада України доручила голові Тимчасової слідчої комісії (ТСК) з розслідування фактів зловживань київської влади Кирилу Куликову і парламентському комітету з питань культури і духовності з'ясувати ситуацію навколо приміщення книжкового магазину “Сяйво” в Києві.

Крім цього, Верховна Рада України звернулася до Генеральної прокуратури, Міністерства внутрішніх справ, Служби безпеки України з проханням втрутитися в ситуацію навколо книгарні “Сяйво”.

Нагадаємо, що приміщення книгарні, як зручне місце для банку або елітного бутіка, стало ласим шматком і об`єктом рейдерських атак одразу після приходу до київскої влади Черновецького.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.