У суді ЦВК з’їжджає від встановлення суті у формальну казуїстику

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.02.2010 20:27 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9358

Народний депутат України Сергій Власенко вважає, що сторона відповідача у справі кандидата в Президенти Юлії Тимошенко проти Центральної виборчої комісії спробує перевести судовий розгляд у формальну площину.

"Це спроба перевести це в формальну площину задля того, щоб показати, що нібито кандидат в Президенти Юлія Тимошенко не скористалась своєчасно своїм право на оскарження", - сказав Власенко сьогодні журналістам у Вищому адміністративному суді.

Депутат пояснив свою думку тим, що питання, які порушують представники ЦВК перед представниками позивача є по суті формальними. "Зверніть увагу, які питання звучали – оскаржували чи не оскаржували, які рішення виніс суд і коли – це спроба перевести це в формальність", - вважає він.

Водночас Власенко підкреслив, що кандидат в Президенти Тимошенко в будь-якому випадку виконає рішення суду як законослухняний громадянин. "Однак погоджуватися з тим рішенням суду чи не погоджуватись є особисте право кожного громадянина, включаючи і кандидата в Президенти Юлію Тимошенко", - зазначив нардеп.

Як відомо, сьогодні Вищий адміністративний суд України в режимі засідання розпочав розгляд справи за позовною заявою кандидата на пост Президента Тимошенко про визнання протиправними дій, бездіяльності та рішення Центральної виборчої комісії.

Згідно з ухвалою суду, справа розглядається колегією суддів у складі 50 осіб. Головуючий у судовій справі – суддя ВАСУ Олександр Нечитайло. П’ятеро суддів Вищого адміністративного суду відсутні на засіданні з поважних причин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.