ВАСУ частково задовольнив клопотання Тимошенко

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 19.02.2010 22:22 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9359

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України відмовила у задоволенні клопотання представників кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко щодо витребування з реєстру виборців даних про померлих і "двійників" станом на 7 лютого.

Відповідну ухвалу на засіданні ВАСУ зачитав головуючий у справі Олександр Нечитайло.

Як відомо, клопотання щодо витребування у Центральної виборчої комісії інформації про наявність у Державному реєстрі виборців станом на 7 лютого осіб, що померли вніс сьогодні представник кандидата в Президенти Юлії Тимошенко Володимир Пилипенко.

Він також просив суд витребувати у ЦВК інформацію про включення осіб у реєстр виборців у день голосування.

Таке клопотання було внесено на підставі фактів, викладених ще одним представником Юлії Тимошенко, керівником Кримського виборчого штабу Андрієм Сенченко. "Йдеться про дублювання основного та додаткового списку", - сказав він, уточнюючи, що згідно з вимогами законодавства додатковий список виборців формується після основного списку.

Колегія суддів Вищого адміністративного суду України частково задовольнила клопотання представників кандидата в Президенти України Юлії Тимошенко щодо витребування виборчої документації.

Зокрема, суд задовольнив клопотання у частині щодо витребування оригіналу протоколу Центральної виборчої комісії від 14 лютого про встановлення офіційних результатів виборів з окремими думками членів ЦВК, офіційних даних щодо кількості осіб, які голосували за межами дільниць, даних про кількість недійсних бюлетенів, списків виборців з реєстру станом на 7 лютого.

Суд також задовольнив клопотання у тій частини, яка передбачає витребування протоколів з результатами голосування з усіх виборчих округів, зокрема з поміткою "уточнені".

Водночас, колегія суддів ВАСУ відмовила у задоволенні тієї частини клопотання, яка передбачала прохання витребувати виборчу документацію, зокрема бюлетені, із окружних виборчих комісій №№ 10, 24, 44, 109, 110, 111.

Наразі у судовому засіданні об'явлено перерву до завтра.

Як відомо, сьогодні Вищий адміністративний суд України в режимі засідання розпочав розгляд справи за позовною заявою кандидата на пост Президента Юлії Тимошенко про визнання протиправними дій, бездіяльності та рішення Центральної виборчої комісії.

Згідно з ухвалою суду, справа розглядається колегією суддів у складі 50 осіб. Головуючий у судовій справі – суддя ВАСУ Олександр Нечитайло. П’ятеро суддів Вищого адміністративного суду відсутні на засіданні з поважних причин.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.