“Це не суд і це не правосуддя” - Тимошенко відкликала свій позов до ВАСУ щодо скасування результатів виборів.

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 20.02.2010 11:26 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9360

Кандидат на пост Президента України, прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко відкликає з Вищого адміністративного суду України свій позов до Центральної виборчої комісії щодо скасування результатів повторного голосування з виборів глави держави.

Юлія Тимошенко - “Це не суд і це не правосуддя”

Про це вона заявила сьогодні під час засідання ВАСУ, який другий день поспіль розглядає її позов.

"Саме тому, що Центральна виборча комісія в своїй бездіяльності, у своєму незвертанні уваги на аргументи і докази по суті і спотворила результати виборів в повному обсязі. І тому непростий підрахунок арифметичний голосів, ми сподівалися, буде розглянуто в суді", - сказала Тимошенко.

"Стало зрозуміло, що суд не ставить завдання з'ясовувати істину, і, на жаль, суд діє так само заангажовано, як діяла Центральна виборча комісія, у якій була створена політична більшість кандидата у Президенти Януковича", - заявила Тимошенко сьогодні у ВАСУ, повідомляє прес-служба кандидата на пост Президента України.

Кандидат в Президенти зокрема наголосила, що суд безпідставно відмовився задовольнити клопотання сторони позивача щодо витребування виборчої документації, а також щодо залучення до розгляду справи свідків.

"Коли ми зрозуміли, що суд відмовляється долучати докази і не витребує всі документи, які він має витребувати згідно діючого законодавства, коли ми зрозуміли, що суд відмовляється навіть слухати свідків, то тоді стало очевидним, що це не суд і це не правосуддя", - заявила вона.

Тимошенко додала, що сьогодні вона як кандидат в Президенти, як і звичайні громадяни країни, зіткнулася з тим, що не має можливості захистити свої права в суді.

Тимошенко, крім того, підкреслила, що їй цілком зрозуміло, чому ВАСУ відмовив у прямій трансляції свого засідання в телевізійному і радіоефірі. "Суд не хотів, щоб Україна і світ бачили, які докази, які документи надавала наша команда суду. Якщо б країна побачила і почула ці аргументи, то кожній людині стало б зрозуміло, що Янукович – не Президент України", - зазначила вона.

"Я звернулася до суду з проханням припинити це дійство, яке не нагадує правосуддя, і зараз ми чекаємо на таке рішення, і буде очевидно: якщо без нашої участі продовжать розгляд питання, це буде означати, що за будь-яких обставин вони освячують фальсифікацію і хочуть, щоб вона була узаконена", - заявила Тимошенко.

Як відомо, напередодні Вищий адміністративний суд України розпочав розгляд справи за позовною заявою кандидата на пост Президента Юлії Тимошенко про визнання протиправними дій, бездіяльності та рішення Центральної виборчої комісії.

Представники кандидата в Президенти Юлії Тимошенко на початку засідання заявили про клопотання щодо забезпечення трансляції судового процесу у прямому радіо- і телеефірі, у задоволенні якого колегія суддів відмовила.

Вищий адміністративний суд також відмовив у задоволенні однієї частини клопотання про витребування виборчої документації. Зокрема, відмова стосується тієї частини щодо витребування документації окружних виборчих комісій №№ 10, 24, 44, 109, 110, 111, які були утворені в Автономній Республіці Крим.

Суд також відмовився запросити у якості свідків 13 представників обласних управлінь Міністерства внутрішніх справ, а також представників окружних та дільничних виборчих комісій.

Вона зазначила, що вчора суд відмовився долучити докази щодо включення до Державного реєстру виборців людей, а також масового внесення до списків виборців померлих осіб.

"Фактично було відмовлено вивчати та досліджувати доказову базу, на якій грунтується позов, звівши функції ЦВК по підведенню результатів голосування до суто арифметичного підбиття підсумків без жодного підтвердження їх обгрунтованості. За таких обставин ми просто не бачимо сенсу продовжувати розгляд цієї справи. Враховуючи вище викладене, керуючись ч. 1 ст. 155 Кодексу адміністративного судочинства України та з огляду на небажання встановлення об’єктивної істини у справі, через формальний підхід до позову, ми відкликаємо подану заяву", - заявила Тимошенко.

Юлія Тимошенко не оскаржуватиме результати виборів у Верховному Суді

Кандидат в Президенти України, чинний Прем'єр-міністр Тимошенко заявляє, що не оскаржуватиме результати другого туру президентських виборів у Верховному Суді України.

"Таке звернення не передбачено законом", - сказала Тимошенко сьогодні журналістам.

Як відомо, раніше один із представників Юлії Тимошенко у судовому процесі, заступник голови парламентської фракції БЮТ Сергій Соболєв не виключив можливості звернення до Верховного Суду України у разі порушення Вищим адміністративним судом Кодексу адміністративного судочинства України.

"Усе залежить від того, яким чином це рішення буде сформульовано. Тобто, ніхто не виключає підстав щодо звернення в разі, якщо це буде порушення Адміністративного кодексу", - пояснив Соболєв.

Водночас сьогодні кандидат на пост Президента України Тимошенко відкликала свою позовну заяву через відмову Вищого адміністративного суду задовольнити найбільш важливі клопотання сторони позивача про перерахунок голосів на окремих дільницях в Криму, про надання даних про включення до Державного реєстру виборців "двійників", а також померлих громадян.

ВАСУ також відмовився запросити у якості свідків 13 представників обласних управлінь Міністерства внутрішніх справ, а також представників дільничних та окружних комісій.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.