Тігіпко розповів про своє бачення лотереї “ГТС України”

Автор/джерело -  © Кореспондент.net



Дата публiкацiї - 22.02.2010 17:34 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9372

Лідер партії “Сильна Україна” Сергій Тігіпко вважає, що “карту української ГТС потрібно розігрувати з розумом”.

Як повідомили у прес-службі Тігіпка, за словами політика, який посів третє місце в першому турі виборів президента, "політичну цінність газотранспортної системи пора конвертувати в економічні вигоди".

"Україні необхідна пакетна угода з Росією і Європою, яка б охоплювала управління чинними газопроводами, розширення ГТС і обмін активами в сфері видобутку газу і його реалізації кінцевим споживачам", - сказав лідер партії "Сильна Україна".

Як зазначили в прес-службі Тігіпка, саме так він прокоментував заяву міністра економіки і технологій Німеччини Райнера Брюдерле, в якій висловлена зацікавленість у створенні міжнародного газотранспортного консорціуму.

"Європейці все ще зацікавлені в розвитку української ГТС. А значить, у нас є шанс не тільки зберегти, але й примножити свій транзитний потенціал, - зауважив Тігіпко.

При цьому, за його словами, не йдеться про продаж за гроші: "ГТС - стратегічний об'єкт, а гроші можна швидко проїсти. Потрібно говорити про обмін активами в сфері видобутку газу і його реалізації".

Як приклад прес-служба політика наводить ситуацію, коли кілька років тому німецькі компанії E. On і BASF отримали права на розробку великого родовища в Росії.

Натомість Газпром отримав частку в німецькій компанії, що реалізує газ кінцевим споживачам у цій країні. Згодом ці ж три компанії стали засновниками консорціуму, що будуватиме газопровід Північний потік, наголошується в повідомленні.

На думку Тігіпка, у випадку з українською ГТС схема має виглядати так само, з тією лише різницею, що трубу будувати не потрібно, вона вже існує.

Політик вважає, що за Україною повинно залишитися 50% в майбутньому консорціумі, інші акції - розподілено між Газпромом і найбільшими європейськими енергокомпаніями.

"Це безпрограшний варіант. Потужність української ГТС можна збільшити майже вдвічі. Газпрому цікаво поставляти більше, і при цьому він не буде відчайдушно опиратися зростанню тарифу на транзит, оскільки сам стане отримувати частину прибутку у вигляді дивідендів. А європейці отримають гарантію, що ніяких газових криз і відключень надалі не буде", - резюмував Тігіпко.

Від “Аратти”: чесно кажучи, ми дещо розчаровані аж надто спрощеним баченням Тігіпком рішення проблеми глобального масштабу.

Адже, потуги Кремля прихватизувати українську ГТС вже давно стали не проблемою України, а проблемою безпеки країн цілого континенту.

Невже відомий бізнесмен і банкір не знає те, що відомо геть усім: ніякі альтернативні російські "потоки" не здатні фізично компенсувати й половину потужності української ГТС за обсягами прокачки газу. Собівартість газу на виході "потоків", як показують численні розрахунки експертів, на декілька порядків вища, ніж на виході української ГТС.

Коли цього не знає нинішній Лідер - це природно, як і граматичні помилки в його рукописах. Окрім освітнього рівня, у питаннях ГТС він керується цілком конкретними особистими й груповими інтересами, які стали очевидними ще з 2003 року. Інтересами, далекими від інтересів держави Україна та її громадян.

Але щодо Тігіпка - заявлена ним позиція викликає запитання.

Наприклад, як віддзеркалився обмін активами на ціні газу для ФРН? Адже загальновідомо, що Німеччина отримує газ за єдиною ціною, яка розраховується за формулою, аналогічною україно-російській. Жодних згадок про прокачки дешевого газу, видобутого німецькими газовиками у Росії, нам знайти не вдалося.

Проте, РФ, отримавши у власність частину ГТС Німеччини, тепер має вплив на її урядову політику, як внутрішню, так і зовнішню. І це помітно неозброєним оком.

Цікаво, на які західні активи розраховує Тігіпко? Адже, все, що можливо - вже, у тій чи іншій формі, є власністю "Газпрому". Це також загальновідомо.

Що ж отримає Україна, як держава, якщо визнає свою неспроможність і віддасть в управління іноземцям свою ГТС? Чи теж саме зроблять Росія чи, наприклад, Німеччина? Навряд. Ця відповідь була однозначною ще при Кучмі.

І в чому полягає наша державна вигода, у такому разі, якщо враховувати, що споживання газу на Заході з кожним роком падає? Куди прокачувати збільшені обсяги палива, пане Тігіпко?


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.