Прем’єр Тимошенко закликала нардепів об’єднатися, щоб зберегти Україну

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 22.02.2010 21:58 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9376

Прем’єр-міністр України Юлія Тимошенко заявляє, що єдиним дієвим шляхом розв’язання ситуації, яка склалася після завершення виборів Президента, є консолідація парламентських демократичних сил – зокрема, фракцій НУНС, БЮТ і Блоку Литвина.

"Треба відкласти нарешті всі суперечки та утворити в Верховній Раді потужну команду, яка не дозволить встановити антиукраїнську диктатуру", - заявила Юлія Тимошенко у зверненні до народу України.

Тимошенко підкреслила, що вже розпочала переговорний процес з демократичним табором у Верховній Раді. "Я публічно пропоную саме такий дієвий шлях. Це і буде перевіркою патріотів та демократів на відданість Україні та непродажність", - переконана прем'єр-міністр.

Тимошенко заперечує можливість створення коаліції між її політичною силою в парламенті та Партією регіонів.

"Я хочу заявити, що ні за яких обставин не буду утворювати з Януковичем спільних коаліцій. Я не буду підписувати з ним універсалів та меморандумів, саме тому, що не визнаю його Президентом України", - сказала Тимошенко.

Глава уряду підкреслила, що Янукович, ще не отримавши повноваження Президента, вже оголосив план своїх дій, які не співвідносяться з європейською та демократичною перспективою України, а команда Партії регіонів вже почала зраджувати національні інтереси.

"Команда Януковича вже почала приватизовувати газотранспортну систему. Вони, до речі, звернулися з позовом проти України до Стокгольмського суду, щоб забрати стратегічні запаси природного газу. Кричущий факт: команда нового Президента виступає проти держави Україна. І все це – тільки початок. Сьогодні небезпека загрожує незалежності України", - заявила Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.