21-річний хакер зламав електронну базу “Укртелекому”

Автор/джерело -  © “газета по-українськи”



Дата публiкацiї - 23.02.2010 00:36 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9378

21-річний студент Олександр із Луцька зламав через Інтернет електронну базу ВАТ “Укртелеком”. Викрадену інформацію записував на ком пакт-диски і продавав на замовлення.

Хлопця затримали оперативники обласного управління боротьби з економічними злочинами на Волині, коли той намагався продати за 100 гривень CD із особистими даними громадян.

"У молодика вилучили електронний носій, на якому містилися домашні адреси та номери телефонів. Також у нього вилучили гроші, котрі він уже встиг отримати від покупців за електронну базу", – розповів начальник сектору обласного УДСБЕЗ Тарас Ковальчук.

Правоохоронці не оприлюднюють прізвище затриманого. Відомо, що хакер не працює на "Укртелекомі". Він нібито навчається в одного з вузів Луцька – ймовірно, Луцькому національному технічному університеті.

Є досвідченим користувачем Інтернету, має досвід створення програмного забезпечення.

Нині слідчі з’ясовують, чи 21-річний хакер причетний до зламу інших електронних баз, зокрема, торішнього несанкціонованого втручання в роботу комп’ютерної мережі облдержадміністрації.

Вирішується питання, чи порушувати проти нього кримінальну справу. Якщо провину доведуть, то лучанину загрожує штраф від п'ятисот до тисячі неоподатковуваних мінімумів або позбавлення волі до двох років з конфіскацією програмних або технічних засобів.

Від “Аратти”. З огляду на те, що за останній рік “Укртелеком” стабільно прописався на сайтах працевлаштування з вакансіями саме в розділі ІТ-працівників, можна лише гадати про рівень компетентності фахівців, які забезпечують захист інформації на цьому підприємстві.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.