Перемога Януковича не означає його монополію на формування влади

Автор/джерело -  © ІМК



Дата публiкацiї - 23.02.2010 12:35 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9381

Керівник Громадської організації “Центр UA” Олег Рибачук вважає, що результат, який отримав Віктор Янукович на президентських перегонах, не дає йому права монопольно формувати усю владу.

Про це він сказав сьогодні під час засідання круглого столу.

«Результат досить умовний, і зрозуміло, що ті сигнали, які робив новий президент про можливу кандидатуру прем'єр-міністра і формування більшості у ВР, свідчать про бажання формувати коаліційний уряд і домовлятися з політичними партіями у парламенті», - зазначив Рибачук.

За його словами, від вміння Януковича вибудовувати стосунки з урядом і ВР певним чином залежатиме його можливість бути успішним у зовнішній політиці.

Рибачук вважає, що особливих змін у зовнішній політиці новообраний Президент Янукович проводити не буде.

"У Віктора Януковича буде та ж проблема, що і у Ющенка, тобто його здатність проводити якісну зовнішню політику залежатиме від команди, з якою він буде працювати, оскільки особисто він не зможе у зовнішній політиці керуватися власним досвідом", - наголосив Рибачук.

Також він наголосив, що не варто очікувати особливих змін і в співпраці з НАТО.

"Янукович, двічі працюючи прем'єр-міністром України, продемонстрував, що уряд методично і організовано виконував будь-які міжнародні домовленості. Попри риторику, яку ми чули під час виборчої кампанії, співпраця з НАТО буде наповнена практичним виконанням України своїх зовнішніх політичних зобов'язань", - зазначив Рибачук.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.