Агітки і життя. НРУ не бачить у діях Януковича прагнення примирення нації

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.02.2010 14:02 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9384

Народний Рух України заявляє, що приїзд Московського Патріаха у Києв на інавгурацію Віктора Януковича не свідчить про його прагнення до об’єднання суспільства.

Сьогодні НРУ виступив із заявою щодо присутності Московського патріарха на офіційних заходах з інавгурації Віктора Януковича. Ми надаємо її текст без змін та коментарів:

ЗАЯВА Народного Руху України щодо запрошення Патріарха Кирила на інавгурацію Президента України

Вперше за 18 років незалежності України інавгурацію Президента України, яка призначена на 25 лютого 2010 року, освячуватиме Московський патріарх Кирило. Під цим, здавалося б на перший погляд, абсолютно "благим" кроком криється вся промосковська, антидержавницька сутність Януковича.

По-перше, український народ добре пам’ятає "провальний" приїзд патріарха Кирила до України у 2009 році. Його шовіністичні, "великороські" заяви викликали нерозуміння та цілком обґрунтоване обурення духовенства та віруючих усіх українських церков, у тому числі й віруючих української православної церкви Московського патріархату.

Таким чином, у цьому запрошенні Кирила проглядається спроба певним чином реанімувати його імідж в очах українців.

По-друге, цим кроком Янукович демонструє своє "хуторянське" сприйняття України. За цими діями простежується його небажання об’єднувати українське суспільство і державу. Більшість українців є глибоко віруючими людьми, які підтримують існування української православної церкви з центром у Києві, а не в Москві. Більше того, велика частина українців є прихожанами Греко-католицької та інших християнських церков, які не мають нічого спільного з Москвою і впродовж усіх років незалежності України демонстрували взаєморозуміння і терпимість. Отже, Янукович у такий спосіб посіє сум’яття серед українців і продемонструє їм, що ніколи не стане Президентом усієї України.

По-третє, запрошення на інавгурацію Президента України Патріарха Кирила завдасть дуже серйозного удару по перших паростках діалогу, який намітився між УПЦ Київського патріархату і УПЦ Московського патріархату щодо створення Помісної української православної церкви.

Народний Рух України заявляє, що Янукович цими діями свідомо вносить розкол як у середовище українського духовенства, так і продовжує розколювати Україну. Ідея федералізації і знищення державності України продовжує набирати практичних обрисів.

Ми переконані, що український народ дуже швидко дасть вирок цим "промосковським прихвосням" і їх посіпакам, які прикриваючись національно-демократичною риторикою і гаслами голосувати "проти всіх", дозволили Януковичу отримати мінімальну перевагу на виборах Президента України.

Україна пережила багатьох перевертнів на найвищих посадах. Переживе і Януковича!

Слава Україні!


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.