Фракція БЮТ заявила про політичне шахрайство у парламенті

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 23.02.2010 22:59 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9390

Сьогодні фракція БЮТ виступила з заявою щодо маніпуляцій керівництва по недопущенню позачергової сесії.

Ми надаємо текст заяви без змін та коментарів:

Заява фракції «Блок Юлії Тимошенко» у Верховній Раді України

Фракція Блоку Юлії Тимошенко на 24 лютого цього року пропонувала скликати позачергове засідання Верховної Ради, на якому планувалося розглянути єдине питання: проект Постанови Верховної Ради України про резолюцію недовіри Уряду Юлії Тимошенко, поданий Партією регіонів.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко наполягала на невідкладному розгляді Постанови про відставку Уряду з тим, щоб продемонструвати Україні – наша політична сила не тримається за владу.

Якщо Партія регіонів готова відправити Уряд у відставку і взяти на себе всю повноту відповідальності – вчасно виплачувати заробітну плату вчителям і лікарям, пенсіонерам – пенсії, забезпечувати належну допомогу малозахищеним верствам населення, наша політична команда готова до виконання волі законодавчого органу держави.

Однак Партія регіонів по суті відкликала свій проект Постанови. Адже «несподівано» виявилось, що проект постанови має суттєві недоліки, не дивлячись на те, що його готували чи не найкращі фахівці-юристи, члени фракції «Партії регіонів»: Голова Регламентного Комітету ВРУ Олександр Єфремов та Перший віце-спікер парламенту Олександр Лавринович.

Пояснення просте – у Партії регіонів нині немає голосів народних депутатів, які б підтримали відставку діючого Уряду.

Саме тому Партія Регіонів зробила все для того, щоб заблокувати фракцію БЮТ у законному праві провести позачергове засідання парламенту і розглянути проект Постанови Партії регіонів.

Українське суспільство стало свідком панічного страху, який відчуває Партія регіонів перед відповідальністю за долю країни. Партія регіонів «годує» людей голослівними заявами і пишними гаслами, за якими криється нестримне бажання отримати всю повноту влади в країні, без жодної відповідальності перед народом України.

Єдиною перепоною, що заважає Партії регіонів – це діючий Уряд.

Партія регіонів чудово усвідомлює, що на даний час їм не вдасться відправити Уряд у відставку, окрім того, вони не можуть створити нову коаліцію у парламенті. Саме тому вони вдаються до цинічного фарсу, брутальної брехні і блефу. Насправді ж, наші опоненти повертаються до своїх старих перевірених методів: підкупу, залякування і шантажу депутатського корпусу.

З огляду на це, фракція БЮТ заявляє: якщо Партія регіонів дійсно хоче взяти на себе відповідальність за країну, то вона повинна це робити чесно, прозоро і відкрито. Жодній політичній силі ми не дозволимо перетворювати законодавчий орган держави на майданчик політичної корупції, таємних оборудок і торжищ народними обранцями.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.