Тимошенко нагадала Литвину хто його обрав на посаду

Автор/джерело -  © proUA



Дата публiкацiї - 24.02.2010 11:18 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=9398

Прем’єр-міністр Юлія Тимошенко заявляє, що на сьогоднішній день існує демократична коаліція у складі НУНС, Блоку Литвина і БЮТ.

Про це вона сказала на засіданні уряду.

«На сьогоднішній день існує демократична коаліція у складі НУНС, Блок Литвина і БЮТ. Ця коаліція юридично зафіксована була 1,5 роки тому. Наша коаліція тоді, коли створювалася, обрала головою парламенту Володимира Литвина», - сказала вона.

Також прем’єр переконана, що такі лідери партій, як В’ячеслав Кириленко, Юрій Костенко, Юрій Кармазін, Володимир Литвин, Юрій Луценко, Микола Катеринчук, Володимир Стретович, «і зокрема пан Ющенко твердо стоятимуть на позиціях захисту України і всього українського».

«Я переконана в тому, що ці лідери, прізвища яких я назвала, за жодних обставин не зрадять своїй ідеології, своїм внутрішнім переконанням і не підуть в коаліцію з Партією регіонів», - сказала Тимошенко.

«Я переконана, що для людей, яких я назвала поіменно, Україна і її правильний стратегічний розвиток багато чого варті. І саме на цьому ґрунтується моє переконання, що демкоаліція працюватиме заради того, щоб не допустити всі антиукраїнські плани Януковича утілити в реальність», - сказала прем’єр.

Також Тимошенко заявила, що БЮТ «за жодних обставин в яку-небудь коаліцію, в які-небудь домовленості з антиукраїнською командою Януковича входити не буде».

Тимошенко вважає, що у Партії регіонів немає голосів для відставки уряду.

Прем’єр нагадала, що ПР внесла 19 лютого до парламенту проект Постанови про відповідальність Кабміну, а пізніше відкликала цей документ.

«Я хочу вас проінформувати, у мене в руках друга виписка з електронної бази Верховної Ради, де чітко вказано, що цей проект постанови про відповідальність, а власне відставку Кабміну, повернено суб’єктові ініціативи 22 лютого. Тобто, по суті, ПР 22 лютого відкликала свою Постанову про відставку уряду.

Це говорить про те, що Партія регіонів, по-перше, не готова брати відповідальність за країну, а просто займається розмовами, а по-друге, й голосів у Партії регіонів немає, щоб таку відставку проводити. Можу сказати, що всі ці документи взяті сьогодні вранці - це свіжа документація з сайту Верховної Ради. Більше ніяких документів, постанов про відставку уряду в парламенті немає», - сказала Тимошенко.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.