В Україну прийшов новий метод шахрайства на дорогах

Автор/джерело -  © “Аратта-Україна”



Дата публiкацiї - 13.04.2006 21:12 | Постiйна адреса - http://www.aratta-ukraine.com/news_ua.php?id=94

«Розвід» більш крутий, чим проколювання шахраями заднього колеса машини для крадіжки барсетки з грошима й документами. «Ноу-хау» від шахраїв може коштувати необережному водію не тільки значної суми грошей, але й позбавлення волі. Ця «технологія» вже пройшла випробування в сусідній Росії.

«Розвід» робиться в місці з утрудненим рухом, де машини рухаються зі швидкістю не більше 30 км на годину – біля зупинок, на стоянках поблизу супермаркетів, базарів, тощо. Тобто, де постійні пробки чи скупчення автомобілів.

На дорогу вискакує хлопець, що рухається «боком» чи спиною до вашої машини. При цьому він розмовляє по мобільному телефону. Насправді шахрай отримує по телефону інструкції від напарника, як і в який бік іти, щоб ліктем зачепити дзеркало вашої машини і з розвороту упасти на капот. На ліктях під курткою в шахрая хокейні щитки. Тому при контакті дзеркало виламується. А звук такий, начебто розриваються і дах із дверима, передає Україна Промислова.

Далі усе відбувається за безневинним сценарієм. Аферист говорить, що начебто не постраждав, міліцію викликати не хоче. І йде. Але через годину «потерпілий» заявляє в міліцію про те, що ви втекли з місця пригоди (наїзду). Будьте упевнені, співучасник шахрая записав і, можливо, зняв на камеру стільникового телефону подію.

Далі - можливі різні варіанти шантажу й компенсацій тілесних ушкоджень. Найчастіше вимагають виплатити грошову «компенсацію». Сума – до десяти тисяч у.о. В іншому випадку, за українськими законами, якщо водій здійснив наїзд на пішохода (навіть поза переходом) і зник із місця пригоди – в'язниця.

Тому наша порада – у таких випадках обов`язково викликайте співробітників ДАІ, які складуть відповідний акт. Цим ви убезпечите себе від подальшого шантажу. Як правило, шахраї уникають спілкування із співробітниками правоохоронних органів.


 

© АРАТТА. Український національний портал. 2006-2024.
При передруці інформації, посилання на www.aratta-ukraine.com обов`язкове.
© Автор проекту - Валерій Колосюк.